БРАМС Remixed

0 коментара Сподели:

С концерта „БРАМС Remixed“ ще бъде официално открит Новогодишен музикален фестивал – НМФ 2016 в Националния дворец на културата (НДК).
"БРАМС Remixed" е съвместен проект между Българското национално радио (БНР) и Двореца, който представя музикално събитие от най-нов тип, отразяващо световните тенденции в класическата музика. Това музикално приключение вече е покорило редица европейски сцени с огромен успех, а сега ще може да бъде усетено и от българската публика на 30 ноември от 19:00 ч. в Зала 1 на НДК.

Когато един класически шедьовър срещне нов прочит от съвременен джаз-музикант, се получава изключително интересно и завладяващо музикално преживяване, каквото обещава да е този концерт.

„Кончерто гросо за виолончело, DJ и симфоничен оркестър“ съчетава в себе си традицията и модерността, сблъсква акустичните инструменти от симфоничния оркестър с DJ. Известният белгийски саксофонист и композитор Фабрицио Касол използва за основа на своето произведение една от най-красивите творби на Брамс – Симфония № 4 и я превръща в съвсем различна творба, като добавя нов „инструмент“ в оркестъра и изпъстря произведението с много импровизации.

Европейският шампион по диджейство DJ Grazzhoppa ще „миксира“ произведението и ще изпълни едната солова партия. Другият солист ще бъде виртуозният челист Бернхард Хеденборг, а диригентът ще бъде младият и талантлив Росен Гергов, който ще излезе на сцената със Симфоничния оркестър на БНР.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *