CHE SUDAKA

Ска-пънк фуриите идват в София за зашеметяващ концерт

0 коментара Сподели:

CheSudaka са едни от най-емблематичните представители на съвременната пънк/рок/ска сцена. Групата е сформирана през 2002 година в Барселона от четирима нелегални южноамерикански имигранти – двамата братя от Аржентина – Leo (вокал и испанска китара) и Kachafaz(вокал) , и колумбийците – Cheko (акоредеон и вокал), и Jota (китара и вокал).

Днес групата, стартирала с улични изпълнения преди повече от 15 години, за да изкарва прехраната си, има зад гърба си 8 албума и над 1300 участия в над 42 страни по целия свят. Открито бунтуващи се срещу световния ред, политика и закоренялото човешко съзнание, живите изпълнения на CheSudaka нямат еквивалент и с лека ръка печелят любовта и адмирациите на всички любители на жанра,  а публиката в Mixtape5“ ще се наслади на едно неповторимо лайф шоу, нажежаващо всички сетива.

Уникалният им експлозивен стил, силно повлиян от музиката на Manu Chao, ManoNegra, TheClash, Los Fabulosos Cadillac комбинира традиционни южноамерикански и испански ритми с изразително пънк и ска звученe, което винаги е гаранция за много танци, настроение и незабравим купон.

На сцената преди CHE SUDAKA ще се качи култовата българска група ДЖАНГО ЗЕ.

Джанго Зе, начело с мултиталантливия Миро Морски, ще подгреят публиката с цветния си репертоар от уникален фюжън от балкански етно ритми, ска, рок, фънк и реге.  Бандата, повече от добре позната на поколения меломани, благодарение на безвременните хитове като “Твоята усмивка“, „Луди Жаби“ и „Голяма грешка“ носят заразен позитивизъм, а музиката им се откроява с нестандартни текстове и единственото по рода си „мегаджипси-фънки реге“ звучене.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *