FALSHIMENTO pres. Kojey Radical, Григовор/Гена, Zulu

Оригинална градска лирика от близо и далеч

0 коментара Сподели:

Falshimento продължава да реди безценни колекции оригинална градска лирика от близо и далеч. И ако първото издание на THE WORD преди половин година разцепи със SAUL WILLIAMS + СТРУГАРЕ, то, повярвай, второто също няма да взима пленници. Хедлайнер на вечерта е Kojey Radical, уникален артист с тежки лондонски рими, дълбок звук и магнетичен артистичен заряд. Преди него пък ГРИГОВОР/ГЕНА ще припомнят на *Mixtape 5* как се избухва от раз на “Фалстарт” – едно от двете издания на So Called Crew, спасили ни от зъбатата зима. Безкомпромисния афиш допълва Zulu, още едно име от лейбъла PUSH CRAYONS.

KOJEY RADICAL e хип-хоп артист, поет, остър, но съвестен spoken word мъдрец, моден и арт законодател от източен Лондон. Нещата му се случват определено във възходяща линия – освен сетовете му за Boiler Room, мoжеш да го чуеш и видиш в прекрасни колаборации както с най-горещите нови имена в Лондон, така и с adidas. Начело е на арт-колектива PUSH CRAYONS, който е и зад невероятните му визуaлни клипове. Миналата година пусна 23Winters – (в TOP 50 албуми на 2016 на Boyscout под #16) – а вече излязоха и видеа към Gаllons и Look Like (второто макар и за момента само като сесия за COLORS) – две парчета от нещо ново, за което чакаме по-подробни новини скоро. У нас пристига с бенд, което прави нещата още по-сериозни. ОК, представи си който и да е от тези тракове с лайв банда:

ГРИГОВОР/ГЕНА са ясни. Половин Лого5 и половин ЖЛЪЧ/ГЕНА, хитът на сезона в София изкара “Фалстарт” само преди седмици (и напълни същата зала на *Mixtape 5*). Този албум ще се слуша и лятото, и после, и дълго след като тази година отмине. Както заради силните страни на музикалната продукция от човекa-оркестър на So Called Crew, така и заради текстовете, побрали в себе си тонове от любимата ни умна тъга, в която умираме да се разпознаем с всяко събуждане. Ето, чуй:

Не пропускай THE WORD II – едно от най-силните лирически събития на пролет 2017. Ела и 4 дни по-рано на същото място, за нечовешкото изследване на мрака с Gonjasufi w/Skrapez: Strugare: D.WattsRiot LIVE

По-добре стани част от градската история, вместо да ти я разказват. Sofia can’t wait.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *