Алекс Байчев с първи акустичен концерт

Изпълнителят ще представи ексклузивно новата си песен и видео към нея

0 коментара Сподели:

Изпълнителят Алекс Байчев, който нашумя покрай участието си в „Гласът на България“ и песните „Само моя си“ и „Ти да си до мен“, подготвя своя първи акустичен концерт. На 19 април, само четири дни след рождения си ден, талантливият музикант е подготвил редица изненади за ценителите на качествената музика.

На събитието ще чуем и най-новата песен на изпълнителя „Игра на лъжи“, по текст на една от най-популярните текстописци – Йоана Мирчева.

„Защо дойде, защо си тук, нали беше с друг“, пита Алекс в парчето, което се отличава със вдъхновяващите си лирики.

Видео към парчето, разбира се има. То беше заснето в края на месец март, за да може да дебютира за първи път специално пред най-верните фенове на Алекс Байчев. Концертът му ще се състои на 19 април в столичния Sofia Live Club с начален час 20:00 часа. Негови звездни партньори на сцената ще бъдат певецът Лазар Кисьов, както и футболистът с ново амплоа Ваня Джаферович, който взема дейно участие в последното парче на Алекс „Ти да си до мен“.

Освен тях на сцената ще бъдат и Цанимир Байчев – пиано, Георги Пармаков – китара, Богомил Енчев – пeркусии и Антон Пиперов – бас.

Всеки, който желае да се потопи в музикалната приказка, която Алекс подготвя на 19 април, може да го направи като закупи билет на касите на клуба, или предварително от портала на eventim.bg.

Ето и какво сподели Алекс за себе си и за предстоящия концерт: 

Алекс, преди броени дни, на 15 април беше твоят рожден ден. Какъв е подаръкът, който те прави най-щастлив?

Не случайно първият ми концерт е около рождения ми ден, който искам да е нещо като подарък за всички мои фенове, приятели и хора, които ме подкрепят и са ме подкрепяли през годините. А що се отнася до подаръка, който аз искам – искам пълна зала, много положителни емоции, незабравимо настроение и всички да си излязат от Sofia Live Club с най-широката си усмивка, и да бъдат изпълнени с невероятни емоции и настроение!

Изминаваш дълъг професионален път с десетки награди зад гърба си и хиляди фенове. Защо чак сега се осмели да направиш първия си концерт, перфекционалист ли си?

Дали съм перфекционист – не знам, но обичам всичко да е изпипано и премислено!

Аз съм много емоционален и често променям нещата в движение, воден от импулса в дадения момент, но обичам да имам добре обмислено ядро, което да ме успокои и стимулира да действам смело!

Що се късае до концерта обмислям го от известно време, но точно защото искам всичко да е перфектно и да е както трябва го отлагах последните години. Надявам се наистина да е дошъл моментът и всичко да мине супер яко и зареждащо!

Ти си едва на 31 години, а вече имаш 25 години „стаж“ на сцената – нещо, с което малцина биха могли да се похвалят. Кое е разковничето за успеха ти?

Както не веднъж съм казвал, произлизам от музикантско семейство. Това ми е давало шанс за доста изяви още от малък. Помня, когато бях на 6 години и събирах всичките си приятели да ме слушат как пея в един ресторант, където работеше баща ми. Вземах микрофона и започвах да им пея на сцената. На 11 започнах да се явявам на различни национални и международни конкурси, където допълнително започвах да трупам опит и увереност. Но най-голямата увереност ми дават усмивките на хората, които харесват творчеството ми, качествата ми и искрено се радват на таланта ми. Заради всички тях днес съм това, което съм. Благодарен съм на семейството си за подкрепата от ранната ми възраст до днес, защото не спират да ме подкрепят!

Алекс, новото ти парче се казва “Игра на лъжи”, което ще представиш за първи път на 19 април в Sofia Live Club. Кога те излъгаха за последно?

Да, така се казва новата ми песен. Щастлив съм, че се получи точно както исках! Текста не е свързан с нещо, което ми се случва сега или ми се е случило скоро, но със сигурност ми се е случвало не веднъж, както и на много хора, може би. Искам песните ми да са близки до всеки слушател. Текстът е силен и въздействащ, предствящ емоциите и чувствата, които всички сме преживявали и ще преживяваме. Те ще ни правят по-силни!

Относно това кога са ме излъгали за последно, съм сигурен, че не мога да отговоря, защото съм убеден, че постоянно се случва всеки от нас да бъде лъган добре и да не разбира! Така че сигурно днес? Или вчера?

Повечето ти авторски парчета са на любовна тематика. В какво е влюбен Алекс Байчев, кое те окрилява?

Любовта е нещо, което вдъхновява и окрилява всеки. Е, аз не съм по-различен от всеки друг човек. Генерално съм влюбен в живота! Вярвам, че сме тук за малко и трябва да обичаме всичко край нас! Всичко, което се случва около нас – изгрева, залеза, да грабим от живота с всичките си сетива, да даряваме обич и щастие на околните и да оставим следа след себе си!

А съвсем скоро COMMA Group празнуват 7-ми рожден ден. Кой е техният специален гост, виж тук.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *