ДЕСЕТ ЛЕТНИ ФЕСТИВАЛА В БЪЛГАРИЯ, КОИТО ТРЯБВА ДА ПОСЕТИШ

Лятна музика за всеки, пръсната по всевъзможни локации из цялата страна

0 коментара Сподели:

Ако след дъждовните май и юни все още не си загубил надежда за едно слънчево и приключенско лято, виж десетте музикални събития, които ще разнообразят предстоящите дългоочаквани слънчеви дни. Въпреки отсъствието на любимите Elevation и Spirit of Burgas, любителите на музиката на открито съвсем няма да скучаят и през този сезон. Това са летните фестивали, които си струват времето и сериозно ще спомогнат за доброто настроение от края на юни до началото на септември.

ЕГУЛЯ ФЕСТ, 27-29 ЮНИ

Егуля фест ще се проведе на 27, 28 и 29  юни на поляните на планината Плана (на 35 километра от София между Панчаревския пролом на река Искър, язовир Искър, Самоковската котловина и планината Витоша). Музиката ще е реге, рага, джънгъл, дръмендбас и ска на две сцени. Програмата на музикалните сцени може да видите във Facebook събитието на фестивала, а нужда от билети няма. За трите дни в планината ще трябва да сте екипирани с палатки и всичко нужно за къмпингуване, а за храната и напитките са помислили организаторите на Егуля фест.
От София може да стигнете дотам с автобус № 70 като начална спирка е СБАЛ по онкология (МС Г.М. Димитров), а последна – табелата за село Плана.


BROKEN BALKANZ, 27-28 ЮНИ

Broken Balkanz е дръмендбас фестивал, който също ще се проведе в последния уикенд на юни. Мястото е Стамболова поляна на Витоша, близо до Момина скала, и тази година с него се отбелязва 80-годишният юбилей на природен парк Витоша. Билетите за събитието за между 20 и 30 лв., а организаторите от H.M.S.U. обещават 48 часа нонстоп музика с повече от 40 български и чужди артисти.
Повече инфо за самия фестивал
.


КАВАРНА РОК ФЕСТ, 27-29 ЮЛИ

Фестивалът в Каварна е едно от най-известните музикални събития в България, превърнало града в музикална рок столица. Тази година фестивалът ще се проведе в дните между 27 и 29 юни, а цената на билета е 90 лв., като първата вечер публиката ще може да чуе млади рок изпълнители от България, Румъния, Русия, Турция, Грузия, Молдова и Украйна и да избере фаворита си, като наградата за най-добрата банда ще бъде възможността да свири на една сцена с Helloween, Sabaton, Gothard и Jorn на 29 юни.
Изпълнителите на 28 юни ще бъдат шведите EUROPE, швейцарците KROKUS, датчаните Pretty Maids и китаристът на Ozzy Osbourne Gus G.


SOFIA ROCKS, 6 ЮЛИ

Друго величествено музикално събитие, което си струва да отбележим, е SOFIA ROCKS 2014, което ще разклати стадион „Академик”на 6 юли. Двучасово шоу, 50 килограма конфети и над 100 гигантски топки по време на концерта на 30 SECONDS TO MARS са само част от изненадите, които организаторите са подготвили за петото издание на фестивала. Чаканата повече от 15 години банда THE OFFSPRING ще изпълнят най-успешния си албум SMASH, както и всички хитове от останалите албуми. Ще видим и още SKILLET и MANDO DIAO, две банди, които не слизат от афишите на най-големите европейски фестивали. Шоуто стартира още в ранните часове на деня. Организаторите са подготвили и  зони за забавление, много храна, бира и всичко нужно за един фестивален ден. Билети ще намериш в разпространителската мрежа, както и на място на стадиона, а ако си с дете до 10 години, може да го заведеш безплатно. 


NATURE ALL HIP-HOP, 11-12 ЮЛИ

Nature all Hip Hop е фестивал, популяризиращ хип хоп и реге стиловете в България. Неговото седмо издание ще се проведе на 8 км от  Велико Търново, между селата Самоводене и Първомайци. Изпълнителите са DRS, Nokaut, LAC, Wosh & Feel, So Called Crew, Denyo и още популярни имена от българския хип хоп. Освен музика ще има и графити артисти (Sunshiners). За повече информация и упътване как да стигнете до събитието може да видите на този линк.


АРТМОСФЕРИК, 11-14 ЮЛИ

Името на фестивала идва от съчетанието на думите арт и атмосфера. Идеята е да се постигне най-близкото съчетание между музика и природа, като по този начин се ангажира общественото съзнание с екологичните проблеми на планетата. Музиката е електронна, а билетите са на стойност 60 лв. до 1 юли, а после 80. Фестивалът се състои в западната част на Стара планина в близост до Лакатник. Лайнъп и повече инфо как да стигнете дотам в сайта на фестивала.


СЪНТРАЙБ ФЕСТ, 1-3 АВГУСТ

За най-слънчевите дни на лятото, а именно 1, 2 и 3 август, почитателите на реге, рага и дръмендбас ще могат да се насладят на едно изключително позитивно събитие на плажа Отманли в близост до Бургас. Място за палатки ще има, както и паркинг и ако съдим по описанието на събитието, входът е свободен. Музика ще пускат диджеи с екзотични имена като Yudhisthira, Tripitale, както и редовните за такива събития Zionlionz Soundsystem.


ГЕЛА, 2-3 АВГУСТ

Гайдарското надсвирване на Илинденски поляни край родопското село Гела има своите дълбоки традиции. Едва в 2002 г. то придобива по-широка популярност, като организиран фестивал за надсвирване. За 12 години славата му расте и то вече събира не само национални участници, но и гайдари от Япония, Холандия, Унгария, Франция, Великобритания и Шотландия на възраст между 5 и 85 години. Единственото условие е изпълнението да е на каба гайда.
Желаещите да се докоснат до автентичния български фолклор ще могат да го направят абсолютно безплатно на 2 и 3 август на поляните край село Гела, като тазгодишното издание на фестивала се очаква да събере поне десетхилядна публика. Допълнителна информация може да получите в читалище „Съзнание”, село Гела или в сайта на община Смолян.


БАНСКО ДЖАЗ ФЕСТИВАЛ, 8-13 АВГУСТ

За 17 поредна година Банско джаз фест се справя със задачата да покаже едновременно традиционните корени на джаза и съвременния му облик. Тази година фестивалът ще протече в шест последователни дни в периода между 8 и 13 август, като ще включва изпълнители от България и чужбина, като Камелия Тодорова, Йорданка Христова, Михаил Йосифов, Dirty Purchase & Amalia, Iyeoka (USA), Jive Aces (UK), Rossella Graziani & Dolce Vita (Italy), Dr. Vodkatini (Greece) и много, много други. Сцената ще бъде на централния за Банско площад „Никола Вапцаров“, а билети можете да си купите от читалище „Никола Вапцаров”.


БЕГЛИКА 21-24 АВГУСТ

След кратка почивка през 2013 г. любимият на почитателите на природата фестивал Беглика се завръща с нови сили и програма, изпълнена със събития с музикален, екологичен и дори фантастичен характер. Билетите за събитието варират между 65 и 85 лева, в зависимост от това, колко дни ще имате желание да присъствате. Местността Беглика се намира в планината Родопи на 14 км югозападно от град Батак. За повече информация може да видите сайта на фестивала.

 

SOLAR SUMMER 2014 VOL. 11

11-тото ни бонус предложение е специално в чест на 11-тия поред SOLAR SUMMER, който се организира от експертите по изследване и качествен контрол на електронните събития у нас – YALTA CLUB. Несъмнено, това ще е най-грандиозното издание на фестивала досега.  Стартът ще бъде даден на 25 юли на CACAO BEACH, а поредицата от парти уикенди ще продължи до края на месец август. Главните герои в тазгодишния SOLAR SUMMER са: Richie Hawtin, Paco Osuna, Fabio Florido, Liubo Ursiny (25.07 ) Noisia, Dimension (26.07), Nicole Moudaber (01.08), Fedde le Grand (02.08), Marco Carola (09.08), Armin Van Buuren, Julian Jordan (10.08), Mark Knight (15.08), Jamie Jones, Shaun Reeves (16.08), Loco Dice, Benny Rodrigues, Hector (22.08), Sandy Rivera, Sonny Fodera (23.08), Victor Calderone (29.08).

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *