ПЕРФЕКТНАТА ШЕСТИЦА ПРЕДСТОЯЩИ ФИЛМОВИ ЗАГЛАВИЯ

За какво тръпнем в очакване?

0 коментара Сподели:

Преди да продължим с интересната част, вероятно ще изгубим няколко фенове, но с този риск ще кажем, че в тази статия няма да споменаваме междузвездни войни, отмъстители, карибски пирати, бързи и яростни батмани срещу супермени и т.н.

Ченгето от Бевърли Хилс 4 (2016)
режисьор – Брет Ратнър
жанр – екшън / комедия
статус – снимките започват това лято
в ролите – Еди Мърфи, Тереза Рандъл, Рони Кокс, Джон Аштън

Въпреки че през последните години не сме най-големите почитатели на Брет Ратнър и Джери Брукхаймър, "Ченгето от Бевърли Хилс 4" е събитие, което трябваше да се случи преди доста време. И не че се нуждаем от ново продължение, но просто много бихме искали отново да се забъркаме с устатия Аксел Фоули (Еди Мърфи), който почти бе опозорен от режисьора Джон Ландис в третия филм (1994), считан от нас, публиката, критиката и самия Мърфи за недостойно и разочароващо продължение на класическите екшън-комедии, създадени от Мартин Брест и Тони Скот през 84-а и 87-а година. По четвърти филм се работи още от 90-те. През 2006 Брукхаймър предава продуцентската щафета на Лоренцо ди Бонавентура и малко по-късно Ратнър започва да работи по сценарий, който да бъде със сериозния "R" рейтинг (вместо подходящия за деца PG-13) и да върне на филма усещането на оригинала. Дългото забавяне кара Мърфи да продуцира евентуалното продължение във формата на телевизионен сериал, в който да се появи синът на Аксел Фоули (изигран от Брендън Т. Джаксън). Бари Зоненфелд ("Игра на пари", "Мъже в черно") заснема пилотния епизод за CBS, но те отхвърлят сериала, защото е прекалено "остър". Малко по-късно отново започва работата по филма, написан от Джош Епълбаум и Андрю Немец ("Мисията невъзможна 4: Режим Фантом" и "Наричана още"). Чакаме развитие, а зад камерата на Ратнър ще застане двукратно номинираният за "Оскар" майстор оператор Данте Спиноти ("Жега", "Поверително от Ел Ей", "Вътрешен човек").

Ярост (2014)
режисьор / сценарист – Дейвид Айър
жанр – военен / драма / екшън
в ролите – Брад Пит, Шая Лебьоф, Майкъл Пеня, Джейсън Айзъкс
статус – постпродукция

Закоравелият боен татко, сержант Уордади (Брад Пит), е командир на танк Шърман към края на ВСВ и с петчленния си екипаж са изправени пред смъртоносна мисия в тила на врага – нацистка Германия.
От много време насам всеки проект с участието на Брад Пит е най-малкото любопитен, а когато зад него стои сценаристът на "Тренировъчен ден" и "Черни дни", интересът се усилва още повече. Партньори на Пит в "Ярост" са Шая Лебьоф, Майкъл Пеня, Джейсън Айзъкс. Музиката е на Стивън Прайс, грабнал "Оскар" за "Гравитация", а във филма ще видим последния оцелял движещ се немски танк "Тигър 1" – един от най-здравите модели, произвеждани някога.

Виж и трейлъра.

Легенда (~ 2015)
режисьор / сценарист – Брайън Хелгеланд
жанр – криминален, трилър
в ролите – Том Харди, Емили Браунинг, Кристофър Екълстън, Дейвид Тюлис, Чаз Палминтери
статус – снима се в момента

От сценариста на "Мъж под прицел", "Реката на тайните" и "Поверително от Ел Ей" идва тази действителна история за братята близнаци Роналд и Реджиналд Клей, които тероризират източен Лондон през 50-те и 60-те години на XX век. Нашият интерес идва с името на актьора, който ще изиграе и двете роли – Том Харди. Известен със своята всеотдайност, нямаме търпение да видим психопатските му въплъщения на шизофреника Рони и брат му Реджи. Историята на братята е разказвана многократно – в скеч на Монти Пайтън, във филм от 1990-а (The Krays) и редица книги.

The Revenant (2015)
режисьор / сценарист – Алехандро Гонзалез Иняриту (по романа на Майкъл Пънке)
жанр – приключенски, драма
в ролите – Леонардо ди Каприо, Том Харди (в преговори)
статус – снимките започват през септември

Хю Глас (Ди Каприо) е авантюрист и трапер, който предприема опасна, но доходоносна мисия за лов на животни за кожите им. Глас е нападнат от гризли и е сериозно ранен, а придружителите му го ограбват и оставят сам и беззащитен. Той се възстановява и тръгва след тях.
Самия факт, че можем да видим Ди Каприо и Харди в един филм, го прави очакван независимо от историята. Към комбинацията добавяме активния напоследък Иняриту (чийто нов филм "Човекът птица" излиза през октомври) и доста любопитния сюжет от романа на Пънке.

Шапи (2015)
режисьор – Нийл Бломкамп / сценарист – Нийл Бломкамп, Тери Тачъл
жанр – научнофантастичен, екшън, трилър, комедия
в ролите – Шарлто Копли, Хю Джакман, Сигърни Уивър, Дев Пател
статус – постпродукция

След като е отвлечен от двама престъпници след раждането си, Шапи (Копли) израства като доведен син в странно и объркано семейство. Шапи е необикновено надарен и неповторим, истинскo чудо. Също така той е робот.
След незадоволителния "Елизиум" искрено се надяваме Бломкамп да възстанови вярата в себе си, която получи след феноменалния "Сектор 9". "Шапи" е базиран по късометражния проект на Бломкамп от 2004 – Tetra Vaal, чийто тестов материал можете да видите тук – http://www.youtube.com/watch?v=VTnxP7e7-YA

Sicario (2015)
режисьор – Дени Вилньов
сценарист – Тейлър Шеридан
жанр – криминален, драма, мистерия
в ролите – Емили Блънт, Джош Бролин, Бенисио дел Торо, Джон Бернтал
статус – снимките започват през лятото    

С миналогодишните "Затворници" и "Враг" Дени Вилньов се превърна в един от най-интересните и горещи режисьори. Той не губи време, а се впуска в следващия проект – Sicario – криминална драма, разказваща за жената полицай Кейт Мейси (Блънт) от Тусон, Аризона, която пътува до Мексико с двама наемници в търсенето на местен наркобарон.

Бролин и Дел Торо правят върховите си роли точно в криминални драми, свързани с наркотици, така че очакванията към лентата на канадския режисьор са големи.
 

Тагове: Стефан Димов
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *