ИЗБАВИ НИ ОТ ЗЛОТО ПО КИНАТА

През първата юлска седмица по екраните излиза ужасът с Ерик Бана "Избави ни от злото"

0 коментара Сподели:

Докато четвъртият "Трансформърс" на Майкъл Бей вършее по киноекраните и вече събра повече от 400 милиона долара в световен мащаб, у нас филмът спечели 250 000 лв. през премиерния си уикенд, което не е от най-впечатляващите резултати за съвременен блокбъстър на 3D, но бе достатъчно, за да разбие "Как да си тренираш дракон 2" и "Внедрени в час 2".

ИЗБАВИ НИ ОТ ЗЛОТО
Режисьор: Скот Дериксън
Сценарист: Скот Дериксън, Пол Харис Броудман (по книгата на Ралф Сарчи и Лиса Колиър Куул)
В ролите: Ерик Бана, Едгар Рамирес, Оливия Мън, Шон Харис и др.
Очаквания – 3/10
Оценка в imdb: 6.6 (от 841 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 33% одобрение
Рейтинг в metacritics – 41/100

 
Не сме сред големите почитатели на демони, обсебени деца и екзорсизъм за разлика от режисьора Скот Дериксън, който продължава да "твори" в жанра, след големите си финансови хитове – "Дяволът е Емили Роуз" и "Греховен", които изкараха близо 250 милиона долара при общ бюджет от 22 милиона.

Новата лента е базирана на книгата от 2001 година "Пази се от нощта" и разказва за Сарчи (Ерик Бана) – нюйоркско ченге, което разследва поредица от престъпления. Той обединява сили с необикновения свещеник Мендоза (Едгар Рамирес), обучен в ритуалите на екзорсизма, и двамата започват своята борба с обсебванията, които все повече тероризират голямата ябълка.

Без никакво съмнение филмът на Дериксън ще бъде финансово успешен също като предните му филми, независимо от предимно смесените и отрицателни отзиви на критиката.

"Режисьорът Скот Дериксън продължава да има добър поглед за зловещата атмосфера, но липсата на оригиналност във филма е добре отразена в изтърканото му заглавие."

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *