ЗОРАТА НА ПЛАНЕТАТА НА МАЙМУНИТЕ

С интелект и емоционален резонанс, филмът разширява обхвата на предшественика си с вдъхновяващ и амбициозен изблик от научно-фантастично постижение

0 коментара Сподели:

Топлото начало на юли доведе до слаб първи бокс офис, като премиерният "Избави ни от злото" се нареди едва на пето място с 15 000 лв, а гледаемостта на първенеца "Трансформърс 4" спадна с повече от 50 процента. Тази седмица ще имаме нов водач в лицето на "Зората на планетата на маймуните".

ЗОРАТА НА ПЛАНЕТАТА НА МАЙМУНИТЕ

Режисьор: Мат Рийвс
Сценарист: Рик Джафа, Аманда Силвър, Марк Бомбек (по романа на Пиер Бул – "Планетата на маймуните")
В ролите: Анди Серкис, Джейсън Кларк, Гари Олдман, Кери Ръсел, Тоби Кебъл, Коди Смит-Макфий
Очаквания – 9/10
Оценка в imdb: 8.9 (от 2816 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 96% одобрение
Рейтинг в metacritics- 82/100

"Възходът на планетата на маймуните" бе една от най-големите и приятни изненади за филмовата 2011 година, а и един от хитовете (481 милиона долара приходи при бюджет от 93 милиона + номинация за Оскар). Неговото продължение изглежда най-малкото достойно. Този път зад камерата застава Мат Рийвс ("Чудовищно"), а пред нея ще видим феноменалния Анди Серкис и тежка артилерия от Гари Олдман и Джейсън Кларк.

Стефан Димов, филмови премиери

Увеличаващата се популацията от генетично еволюирали маймуни е изправена срещу група хора, оцелели от смъртоносния вирус, появил се на Земята преди десетилетие. Водачът на маймуните, Цезар (Серкис) стига до примирие с хората, което се оказва прекалено крехко и двата вида започват война за надмощие.

Месеци преди премиерата му стана ясно, че "Зората на планетата на маймуните" няма да бъде последната част, а ново продължение може да се очаква още през 2016 година. До момента, оценките на втория филм от публиката и критиката са изключителни, като мнозина определят лентата не само за страхотен летен блокбъстър, а и като велико сай-фай произведение.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *