СЕКС ЗАПИС, ЧИСТКАТА: АНАРХИЯ И САМОЛЕТИ ПО КИНАТА

Три премиери в предпоследния уикенд на юли

0 коментара Сподели:

След силен американски уикенд "Зората на планетата на маймуните" спечели впечатляващите 70 милиона, а до момента солидното продължение е събрало 120 милиона от целия свят и съвсем скоро ще избие вложения бюджет от 170. У нас обаче  лентата не жъне подобен успех, като в премиерната си седмица дори не успя да измести "Трансформърс 4" в третата му седмица, заемайки второ място с едва 68 000 лв. приходи, което е катастрофално за филм с подобен мащаб, още повече и на 3D.

За първи път от доста време насам през новия филмов уикенд ще имаме цели три премиери – анимацията "Самолети: Спасителен отряд", "Чистката: Анархия" и комедията с Камерън Диас и Джейсън Сегъл – "Секс запис".
 

СЕКС ЗАПИС

Режисьор: Джейк Касдан
Сценарист: Никълас Столър, Джейсън Сегъл, Кейт Анджело    
В ролите: Камерън Диас, Джейсън Сегъл, Роб Лоу, Роб Кордри и др.
Очаквания – 4/10
Рейтинг в rottentomatoes: 29% одобрение
Рейтинг в metacritics – 35/100

Женената двойка Ани и Джей (Диас и Сегъл) откриват, че секс записът, който са си спретнали предната вечер, е изчезнал, което довежда до неистовото му търсене.
2014 определено е активна за Никълас Столър, който е само сценарист тук, но преди няколко месеца ни поднесе режисьорския си "Да разлаем съседите", както и сценария за "Мъпетите 2".
"Секс запис" не може да се похвали с добри отзиви, а до този извод може лесно да се стигне след гледане на трейлъра.

"Секс запис" не съблазнява, не изненадва и определено не задоволява. Той само ви оставя с чувството, че сте използвани, докато със срам се връщате към колата си, надявайки се никога повече да не чуете за него.

ЧИСТКАТА: АНАРХИЯ

Режисьор: Джеймс Демонако
Сценарист: Джеймс Демонако    
В ролите: Франк Грило, Кармен Ежогом, Зак Гилфорд, Киел Санчес и др.
Очаквания – 4/10
Рейтинг в rottentomatoes: 60% одобрение
Рейтинг в metacritics – 64/100

Само година след премиерата на един от най-лошите филми на всички времена – "Чистката" (но с отличен финансов баланс – 3 милиона бюджет и 90 милиона приходи), идва и неговото неизбежно продължение, което надали много хора очакват. Колкото и неентусиазирани да сме за втората част, умело именувана "Анархия", по всичко личи, че тя ще бъде поне една класа над оригинала, включващ звездите Итън Хоук и Лена Хийди.
Изглежда критиците не се надпреварват да видят филма и до момента има едва няколко цялостни ревюта, определяйки филма като по-класически екшън, който по-добре борави с главната си тема от първия филм.

САМОЛЕТИ: СПАСИТЕЛЕН ОТРЯД

Режисьор: Робъртс Ганауей
Сценарист: Джефри Хауърд
Очаквания – 3/10
оценка в imdb.com – 4.8 (от 40 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 30% одобрение
Рейтинг в metacritics – 48/100

Новата анимация на Дисни тръгва по екраните по-малко от година след първия филм (2 август), който успя да акумулира 220 милиона долара при вложени 50. Новата част – "Самолети: Спасителен отряд".

Когато Дъсти научава, че двигателят му е повреден и може никога повече да не се състезава, той обединява усилията си със спасителния хеликоптер Блейд Рейнджър и екипа му – The Smokejumpers, и всички заедно се захващат с потушаването на масивен опустошителен огън.
Отзивите за продължението варират от смесени към твърде отрицателни: "Глупав, предсказуем и плосък. Прилично анимиран, но изпълнен с безжизнени герои и формален сюжет."

Виж повече и за Зората на планетата на маймуните.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *