ЛЮСИ ПО КИНАТА

Фантастичен екшън на Люк Бесон със Скарлет Йохансон и Морган Фрийман

0 коментара Сподели:

Киносалоните ни най-накрая успяха да се понапълнят през изминалия уикенд с премиерата на "Херкулес", а лентата водач събра почти 300 000 лева за почивните дни. В САЩ приключенският екшън с Дуейн Джонсън не успя да оглави боксофиса за сметка на фантастичния екшън на Люк Бесон "Люси", който ще бъде единственото премиерно заглавие през първия уикенд на aвгуст.

ЛЮСИ
Режисьор: Люк Бесон
Сценарист: Люк Бесон
В ролите: Скарлет Йохансон, Морган Фрийман, Чой Мин-сик, Амр Уакед и др.
Очаквания – 6/10
Рейтинг в rottentomatoes: 59% одобрение
Рейтинг в metacritics – 61/100

След като бе на крачка да се откаже от режисурата, Люк Бесон се активизира и "Люси" ще бъде четвъртият филм в последната година, написан от Бесон, и вторият, режисиран от него (след "Коза ностра"). За жалост качеството на филмите му вече далеч не е това, на което бяхме свикнали през 90-те, и честно казано – съжаляваме, че режисьорът на "Никита" и "Леон" не се пенсионира.

Новият му проект разказва за младата Люси (Йохансон), която несъзнателно и благодарение на приятеля си взима участие в мрачна сделка – пренос на експериментална дрога за голям корейски наркобарон. Новият наркотик значително увеличава способностите на човешкия мозък и както можете да предположите, съвсем скоро той попада в организма на Люси, която за нула време се превръща в свръхчовек.

Няма как да игнорираме приликите между филма на Бесон и "Високо напрежение" от 2011 на Нийл Бъргър с участието на Брадли Купър, но "Люси" едва ли ще постигне същите успехи въпреки добрите си първоначални приходи. Критиката до момента се изказва предимно смесено за филма, като преобладава мнението, че "Люси е възторжено глуповат и се опитва да запълни дупките в историята си с евтин и динамичен екшън + чара на Скарлет Йохансон… и частично успява".

Ако си пропуснал "Херкулес", чети тук.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *