ПАЗИТЕЛИТЕ НА ГАЛАКТИКАТА И В ОКОТО НА БУРЯТА ПО КИНАТА

Поредната марвелска адаптация и търсачи на бури и адреналин

0 коментара Сподели:

В първия си уикенд август посрещна зрителите с пълни киносалони. "Люси" на Люк Бесон зае челната позиция по гледаемост с приходи от 290 000 лв., а зад него застана "Херкулес" с малко над 150 000 лв. Тази седмица ще имаме нов първенец в името на поредната марвелска адаптация – "Пазителите на галактиката".
 
ПАЗИТЕЛИТЕ НА ГАЛАКТИКАТА
Режисьор: Джеймс Гън
Сценарист: Джеймс Гън, Никол Пърлман (по комиксите на Анди Ланинг и Дан Абнът)
В ролите: Крис Прат, Зоуи Салдана, Дейв Баутиста, Вин Дизел, Брадли Купър, Лий Пейс, Джимон Хонсу, Бенисио Дел Торо и др.
Очаквания – 5/10
Рейтинг в rottentomatoes: 92% одобрение
Рейтинг в metacritics – 76/100

Колкото и да не ни се иска, филмите на Марвел продължават да се нижат един след друг безспирно на конвейера, носейки все и все повече пари на създателите си, които са открили успешната формула за правене на много пари от нещо съвсем некачествено, и изглежда скоро няма да спрат. "Пазителите на галактиката" е 10-ото отроче във филмовата вселена на Марвел, което само за седмица успя да избие вложения бюджет от 170 милиона и да събере допълнителни 50 отгоре.

Питър Куил (Крис Прат) се оказва цел на безмилостно преследване, след като открадва мистериозна сфера от Ронан (Лий Пейс), могъщ злодей с амбиции, застрашаващи цялата вселена. За да избегне набега на Ронан, Куил се съюзява със зелената Гамора (Зоуи Салдана), мускулестия гигант Дракс Унищожителя (Дейв Баутиста),  миещата мечка Рокет (Брадли Купър) и дървоподобния хуманоид, Груут (Вин Дизел).

В ОКОТО НА БУРЯТА
Режисьор: Стивън Куейл
Сценарист: Джон Суетнам
В ролите: Ричард Армитраж, Сара Уейн Калис, Мат Уолш, Макс Дийкън и др.
Очаквания – 3/10
Рейтинг в rottentomatoes: 15% одобрение

Търсачи на бури и адреналин, както и обикновените граждани документират безпрецедентната яростна торнадо атака в Силвърстън.

В случая на "В окото на бурята" дори не е нужно да догледаме трейлъра, за да добием представа за качеството на филма, наподобяващ треторазредните апокалиптични филми по кабелната телевизия, с разликата, че тук ефектите са малко по-добри, а бюджетът – 50 милиона долара. Вместо това българските разпространители със сигурност е можело да заложат на нещо, доближаващо се малко повече до киноизкуството, след като "В окото на бурята" надали ще им донесе някакви приходи.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *