ТВ ПРЕДПРЕМИЕРА: НЯКОЛКО ОБЕЩАВАЩИ НОВИ СЕРИАЛА

Или кои заглавия тази есен се очертават като бъдещи хитове

0 коментара Сподели:

Всяка година телевизиите зареждат програмата си с един куп нови заглавия и преди да се усетим, вече половината от тях са станали хитове, а другата са паднали от ефир. Повечето пъти всичко се случва толкова бързо, че докато изтече сериалът по торент сайтовете у нас, и току-виж вече е попаднал в кръглата кофа зад океана. Затова един сигурен начин да следиш само добри неща е да изчакаш да се разсее пушилката и да видиш кой сериал е останал. Но пък винаги е по-забавно да хванеш нещо от самото начало и да се вълнуваш дали изобщо ще продължи. Затова след много мислене, спорене и драскане – ето какво си избрахме от 50-те нови заглавия този сезон.

THE COMEBACK

Технически погледнато The Comeback не е нов сериал, а е втори сезон на вече съществуващ, само че девет години по-късно, така че надали вече някой си го спомня. Една от причините това шоу да остане неразбрано навремето е била, че всъщност е сатира на реалити телевизията, която едва напоследък стана основна тема за повсеместни подигравки, така че може да се каже, че просто е изпреварило времето си. Лиса Кудроу играе застаряващата тв звезда, която успява да се уреди с роля в нов ситком и междувременно от канала решават да снимат реалити шоу за завръщането й в ефир, което се казва The Comeback, и това всъщност е сериалът, който гледаме. Продуценти и сценаристи са самата Кудроу и създателят на Сексът и градът Майкъл Патрик Кинг, а с поддържаща роля минава Малин Акерман. Хора, които са гледали първите епизоди, твърдят, че Кудроу се вживява перфектно в ролята на истерична леко луда звезда, което само по себе си е достатъчна причина да дадем шанс на сериала.

GOTHAM

Това е предисторията на Батман, докато все още е Брус Уейн, а с престъпността в Готъм Сити се разправя ченгето Джим Гордън, който тепърва ще става комисар. В главната роля е Бен Макензи най-известен като Райън от Ориндж Каунти, а продуцент е създателят на The Mentalist Бруно Хелър. Освен че ще покаже метаморфозата на Уейн от скромно милионерче в облечен в кожа супергерой, сериалът ще представи бъдещите злодеи от филмите – Пингвин, Жената котка, Гатанката и Отровната Айви. По кадрите и трейлъра на сериала изглежда сякаш създателите му са успели да пресъздадат добре атмосферата от филмите на Кристофър Нолън. Има само един малък проблем – кой ще иска да гледал филм за Батман, в който не участва Батман?

GRACEPOINT

Това е американска адаптация на превърналия се в култ английски сериал Broadchurch, в който двама детективи разследват мистериозната смърт на малко момче. За разлика от повечето US версии, в които тотално разводняват идеята, тук от оригинала са останали сценаристът Крис Чибнейл, който ще напише първия епизод и ще продуцира останалите, режисьорът Джеймс Стронг, който ще е зад камерата на всички серии. Актьорът в главната мъжка роля Дейвид Тенънт – само че с американски акцент, а за дамата детектив в екипа пък е кастната Ана Гън, добре позната с убийствената си роля на Скайлър от Breaking Bad. Най-добрата новина е, че епизодите са само 10, т.е. в общи линии това ще бъде един по-дълъг и по-пълен с детайли мистичен трилър.

CONSTANTINE

Още един сериал, вдъхновен от големия екран и комиксите на DC – след като Киану Рийвс нарита достатъчно демони през 2005, телевизионерите са преценили, че ще има достатъчно бой на зли чудовища, за да запълнят няколко сезона напред. В ролята на Джон Константин е сравнително неизвестният английски актьор Мат Райън, а в ролята на ангела му пазител е известният само като физиономия Харолд Перино. Известна надежда за шоуто идва от факта, че създатели са Даниел Чероне, работил по Dexter и Dirty Sexy Money и Дейвид Гойър – сценарист на трилогиите Blade и Batman на Кристофър Нолън, а режисьор на пилота е Нийл Маршъл (The Descent, Doomsday, Centurion). Пък и Constantine се очертава като сериал, пълен със смешки и убиване на CGI чудовища – ако това не е гаранция за успех, то тогава не знам кое е.

SELFIE

Единствената причина този сериал да се озове в този списък е името и тайният страх, че може да се окаже хит. Историята е нещо като нова версия на Моята прекрасна лейди, само че в епохата на социалните мрежи – една мацка е готова на всичко, само и само да стане известна без значение колко селфита в инстаграм ще са необходими за целта. Някъде в първия епизод на сериала тя осъзнава, че не е достатъчно да френдва и лайква хора в интернет, а има нужда от истински приятели. Тук се намесва имиджмейкър, който се нагърбва с тежката задача да оправи положението й в обществото и да й покаже, че има други неща в живота освен това да цъкаш във фейсбук и да играеш Candy Crush Saga на iPhone си. В главните роли са Карън Гилън от Guardians of the Galaxy и Джон Чу от Star Trek, а с такова обещание просто няма как да не си пуснем поне един епизод.

THE CHAIR

Това не е точно сериал, а реалити шоу, но пък идеята му е велика, така че заслужава внимание. Епизодите следват съревнованието между двама неизвестни режисьори, които се опитват да адаптират един и същи сценарий, като единият получава разпространение на готовия филм и 250 000 долара хонорар, а другият си тръгва разреван и рита всички кошчета по пътя до къщи. Захари Куинто е нещо като водещ и ментор на момчетата, а всички в кинопродукциите са или пълни аматьори, или некадърни хора с опит, като идеята е да се покаже на екран магията от създаването на един филм или пълната каша на терен при унищожаването му. Неслучайно продуцент е Крис Мур работил както върху Good Will Hunting, така и за American Pie 3, който би трябвало да знае доста и по двете теми. Освен това The Chair може да е първото реалити шоу в историята, в което е важен проектът, а не кой с кого е спал.

THE FLASH

Май този път има шанс най-великите комикс герои на всички времена The Flash да бъде пренесен адекватно на екран след серия неуспешни опити през последните 30 години. В тази версия сериалът е спин-оф на Arrow и героят Бари Алън е учен към полицията на Сентръл Сити, който изпада в кома след химическа експлозия в ударена от мълния лаборатория и естествено се събужда със способността да тича по-бързо от куршум. Историята не е точно непредсказуема, но пък сериалът обещава да е по-забавен от повечето сериозни филми със супергерои, пък и Светкавицата има толкова много фенове, които от години реват по форумите за истинска екранна адаптация на любимеца си, че би трябвало да избие скалата като рейтинг. Освен това всеки иска да гледа някой супербърз пич на екран – все пак защо иначе по телевизията дават спортни състезания.

JANE THE VIRGIN

Ако продуцентите правилно си разиграят картите, този сериал може да се превърне в новия Грозната Бети. Все пак подобно на него Jane The Virgin е базиран на латиноамериканска теленовела, която следва живота на 20 и няколко годишна мацка. В този случай това е Джейн, която благодарение на баба си е с промито съзнание, че няма право да прави секс преди брака, и естествено е девствена. Изведнъж обаче целият й свят се разбива на малки парченца, когато тя по погрешка е изкуствено оплодена от лекар. О, да! Такъв старт на сериал обещава достатъчно драмедия за поне четири сезона, а Джина Родригес нищо чудно да се превърне в най-голямата звезда от новите заглавия в ефир. При всички случаи няма как да пропуснем каква ще бъде реакцията й, когато й съобщят новината.

BETTER CALL SAUL

По принцип спин-офите на великите сериали никога не достигат култа на оригиналите – справка Joey и Frasier, но пък обикновено и екипът зад тях никога не е същият. В случая Better Call Saulсе очертава като едно приятно изключение: не само че Боб Оденкърк ще повтори ролята си на мазния адвокат хитрец от Breaking Bad с ироничното име Сол Гудман, но създателите на сериала са отново Винс Гилиган и Питър Гулд. Действието обаче се развива 6 години преди събитията, превърнали Уолтър Уайт от учител в наркобарон, като наред с безумни герои в безумни ситуации сериалът ще включва и препратки към добре познатите ни истории от бъдещето. По фенската реакция спрямо първия тийзър може смело да се каже, че сериалът определено ще открие публиката си. А фактът, че телевизията подписа договор за втори сезон, преди да има даже и един излъчен епизод, показва, че отново става дума за продукт с безкомпромисно добро качество.

Виж и кои са продълженията на любимите ни сериали през следващия ТВ сезон.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *