ПАЗИТЕЛЯТ И РИТЪМЪТ НА ГРЕХА ПО КИНАТА

Сай-фай антиутопия "Пазителят" и властелина на танцовите битки в своето четвърто продължение - Step Up All In ("Ритъмът на греха").

0 коментара Сподели:

"Костенурките нинджа" добавиха още 100+ хиляди лева в активите си, а "Люси" се превърна в третия най-успешен филм у нас за 2014 година, гонейки второто място ("Господарката на злото"). Септември е тук и в първата си седмица ни предлага сай-фай антиутопията "Пазителят" и властелина на танцовите битки в своето четвърто продължение – Step Up All In ("Ритъмът на греха").

ПАЗИТЕЛЯТ

Режисьор: Филип Нойс
Сценарист: Майкъл Митник, Робърт Уелде (по романа на Луис Лаури)
В ролите: Джеф Бриджис, Мерил Стрийп, Александър Сарсгаард, Кейти Холмс, Брентън Туейтис, Тейлър Суифт, Одея Ръш и др.
Очаквания – 2/10
Рейтинг в rottentomatoes: 32% одобрение
Рейтинг в metacritics – 46/100

Поредната детинска антиутопия, в която големи артисти се излагат за пари, получава своята адаптация в лицето на "Пазителят" – с участието на Джеф Бриджис и Мерил Стрийп. Източникът е едноименният роман от 1993 година на Луис Лаури.

Филмът разказва за привидно съвършено общество в бъдещето, живеещо без болка, страдание, война, различие или избор. Младо момче е избрано да се учи от Пазителя (Джеф Бриджис), който съхранява вечното познание за болката и насладата от реалния свят.

На режисьорския стол сяда Филип Нойс ("Патриотични игри", "Колекционерът") и въпреки че критиката похвалва визията на филма му, ниският рейтинг е неизбежен заради липсата на задълбоченост и както се вижда и от трейлъра – пълна пренаситеност от клишета.

РИТЪМЪТ НА ГРЕХА (STEP UP ALL IN)

Режисьор: Триш Си
Сценарист: Джон Суетнам
В ролите: Райън Гузман, Бриана Евиган, Адам Севани и др.
Очаквания – 3/10
Рейтинг в rottentomatoes: 39% одобрение
Рейтинг в metacritics – 45/100

Всички звезди от предходните 4 части на Step Up се събират в бляскавия Лас Вегас в една битка за победата, която ще очертае мечтите и кариерата им.
Парадоксалното е, че при наличието на филм с Мерил Стрийп и Джеф Бриджис срещу петата част на Step Up, второто предложение изглежда  като по-малкото зло.
Критиката е единодушна – "С изкусна хореография, често прекъсвана от кекави опити за сюжет, "Ритъмът на греха"  би бил много по-забавен, ако целият диалог се отреже от филма."

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *