ЛАБИРИНТЪТ: НЕВЪЗМОЖНО БЯГСТВО ПО КИНАТА

Нова тийн антиутопия и български филми по кината

0 коментара Сподели:

Учебната година започна, а киносалоните се изпразниха. След първия слаб септемврийски уикенд последва нов, още по-слаб. "Костенурките нинджа" останаха водачи с 48 000 лв. приходи, а зад тях се нареди анимацията "Легендата за Оз: Завръщането на Дороти", а "Лесна плячка" остана едва четвърти. Тази седмица имаме нов тийн антиутопичен филм по хитова трилогия романи – "Лабиринтът: Невъзможно бягство", но по-важно е, че ексклузивно в Дома на киното и Euro Cinema можете да видите дългоочаквания "Виктория" на Мая Виткова и българския претендент за Оскар – "Българска рапсодия" на Иван Ничев.

ЛАБИРИНТЪТ: НЕВЪЗМОЖНО БЯГСТВО
Режисьор: Уес Бол
Сценарист: Ноа Опенхайм, Грант Пиърс Майърс, Т.С. Ноулин (по романа на Джеймс Дашнър)
В ролите: Дилън О'Брайън, Амл Амеен, Ки Хонг Лий, Уил Полтър, Томас Сангстър и др.
Очаквания: 6/10
Рейтинг в rottentomatoes: 63% одобрение
Рейтинг в metacritics: 56/100

Томас (Дилън О'Брайън) е вкаран в общество от момчета, след като паметта му е изтрита и съвсем скоро разбира суровата истина – всички са поставени в капан – смъртоносен лабиринт, от който със съвместни усилия трябва да се измъкнат.

"Лабиринтът: Невъзможно бягство" получава от смесени към положителни ревюта до момента и въпреки желанието да го оплюем веднага (заради традицията в жанра), всъщност филмът може и да не е толкова лош, колкото останалите адаптации от този вид. Критиката се изказва положително:
"Със силна игра, солиден сюжет и освежаващо мрачен подход към дистопичната среда, "Лабиринтът: Невъзможно бягство" се отличава от останалите подобни филми."

През изминалите месеци и седмици се изписа и изговори предостатъчно за филмите на Мая Виткова и Иван Ничев и породилия се скандал относно българското предложение за Оскар, но най-добре вижте и преценете сами за себе си. Премиерите на двата филма за момента са само в София – "Виктория" в Дома на киното, а "Българска рапсодия" в Euro Cinema с няколко прожекции на ден и цена на билета – 10 лв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *