ОСЕМ НЕЩА, КОИТО НОВИЯТ IOS8 МОЖЕ, А IOS7 НЕ

Новата операционна система за iPhone и iPad е тук и ние избрахме осем от новите функции, за които си струва да свалиш ъпдейта

0 коментара Сподели:

Най-новият ъпдейт вече е тук. Ако се чудиш дали си струва да освобождаваш гигабайти, нашият съвет е – сваляй смело. Ето поне осем причини, заради които смятаме, че си заслужава.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ КЛАВИАТУРИ
Най-накрая може да кажеш  „чао“ на клавиатурката за мравки и да си свалиш друга, която да персонализираш както си пожелаеш. Приложенията в App Store са стотици, но ние ти препоръчваме SwiftKey, което е безплатно, или Swype за $0.99.

 

ГЛАСОВИ СЪОБЩЕНИЯ
Да пишеш текст или емотикони в iMessage е толкова старо – вече може директно да записваш глас. Задържаш бутона долу вдясно да запишеш съобщение, а за да прослушаш, трябва да вдигнеш телефона до ухото си. В крайна сметка това е личен разговор, няма нужда целия вагон в метрото да слуша съобщенията ти.

 

SIRI=SHAZAM
Гласовият асистент Siri може и да е умен и забавен, но постепенно става и полезен. Вече може да го попиташ „What is that song” и услугата ще открие чрез собствени механизми парчето.

 

НОВИ ТЪРСАЧКИ
Ако не си фен на Google и тяхното постоянно записване на локация и история на търсене, сега в Safari може да промениш търсачката – Yahoo, Bing или DuckDuckGo.

 

ТАЙМЕР В КАМЕРАТА
Много трети приложения отдавна имат функцията да нагласиш няколко секунди по-късно снимане, за да се снимаш сам или да бъдеш част от групова снимка. Но вместо да сваляш допълнителни програми, тази опция е вградена във вече инсталираното приложение за камера.

 

ОТГОВАРЯШ НА ПОВИКВАНИЯ С IPAD
Макар и да трябва да изчакаш с излизането на OS X Yosemite, за да прехвърляш обаждания от телефона към Macbook-a, сега може да го правиш на айпада ти. Условието е и телефона и таблета да са с iOS8 и да са в една Wi-Fi мрежа.

 

ОТГОВАРЯШ ДИРЕКТНО НА PUSH НОТИФИКАЦИИТЕ
Вече не просто всяка нотификация за съобщение вWhatsApp, Viber или iMessage ти излиза на екрана. С iOS8 прескачаш стъпката с отваряне на приложението и написването на текст – сега това се случва директно в прозореца при заключен екран.

 

СКАНИРАНЕ НА КРЕДИТНИ КАРТИ
Отлична услуга, която звучи плашещо на пръв поглед. Всъщност, когато пазаруваш онлайн, вместо да преписваш данните на кредитната карта, просто потърси опцията Scan Credit Card в браузъра ти Safari. Не се безпокой, информацията не се записва никъде в телефона ти и няма опасност някой да открадне средствата ти, ако си изгубиш телефона.

 

Разбери какво трябва да знаеш за новите iPhone 6, iPhone 6 Plus и умния часовник Apple Watch.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *