ЗАКРИЛНИКЪТ ПО КИНАТА

Лошото време продължава да ни мъчи и киното изглежда като примамливо убежище от дъжда

0 коментара Сподели:

През миналия уикенд "Лабиринтът: Невъзможно бягство" най-накрая успя да постигне добри резултати с приходи от 150 000 лв., а през този уикенд, любителите на екшън възможностите на Дензъл Уошингтън могат да го видят в новия му филм "Закрилникът" на Антоан Фукуа. (Да не се бърка с "Пазителят" с Джеф Бриджис.)

ЗАКРИЛНИКЪТ
режисьор: Антоан Фукуа
сценарист: Ричард Уенк (по телевизионния сериал на Майкъл Слоун и Ричард Линдхайм)
в ролите: Дензъл Уошингтън, Мартон Цокас, Клоуи Грейс Морец, Дейвид Харбър, Бил Пулман, Мелиса Лео, Хейли Бенет и др.
очаквания: 7/10
рейтинг в rottentomatoes:  59 %
рейтинг в metacritics: 55/100

Робърт Маккал (Дензъл Уошингтън) вярва, че е оставил мистериозното минало зад себе си, отдавайки се на нов, спокоен живот, но скоро среща младо момиче (Клоуи Грейс Морец), ръководено от супер жестоките руски гангстери. Маккал не може да се сдържи и започва да й помага – както може най-добре, мачкайки наред всичко живо… за 19 секунди.

Времето, когато Антоан Фукуа правеше качествено кино, беше доста отдавна, а последния му опит ("Код Олимп") бе, меко казано, жалък. И все пак колкото и изтъркано да ни звучи – добрият самарянин със съмнително минало, рискувайки всичко, за да помогне на момичето в беда… "Закрилникът" изглежда като крачка нагоре за Фукуа, но все пак много далече от колосалния "Тренировъчен ден" или дори дебюта му "Резервни убийци".

Критиките за лентата са смесени, но общото мнение е, че "Закрилникът" е по-жесток и стилен, отколкото смислен, но с Фукуа зад камерата и Уошингтън, раздаващ правосъдие, гледането си струва".

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *