ПЕТТЕ ЛЮБИМИ ФИЛМА НА МАРИЯ ИЛИЕВА

Jameson ни предизвика да разберем кои са петте любими филма на Мария Илиева

0 коментара Сподели:

Мария е сред артистите, които не спират да работят от много време насам, от онези, които стоят и копаят в българската градинка, защото го чувстват някак като мисия. Излежаването на стара слава й е чуждо и винаги има по няколко плана за действие. Напоследък я гледаме в праймтайм, където тя търси следващия голям артист на България. Дано го намери. А независимо как приемаш последните й проекти – едно е сигурно, Мария е на гребена на вълната. Ето защо ние решихме да разкрием кои са “нейните” филми.

THE SHAWSHANK REDEMPTION (1993)
ИЗКУПЛЕНИЕТО ШОУШЕНК

Колко странно би ти се сторило, ако ти кажа, че филм, в който доживотният затвор е голямата присъда, всъщност е филм за свободата. “Изкуплението Шоушенк” е точно това – история за надеждата и куража. Историята разказва за мъж, обвинен в убийството на жена си и нейния любовник, осъден “да ги лежи” до смъртта си. Изключителното в този филм по мое мнение е Морган Фрийман. Red е онзи извънпоставен човек, който носи една кротка и изстрадана мъдрост. Голямата ирония е, че когато филмът излиза по кината преди повече от 20 години, той е посрещнат хладно в конкуренция на тогава популярните екшън ленти. Днес заглавието оглавява класацията на IMDB с над милион гласа!
Виж трейлъра тук

THE GREEN MILE (1999)
ЗЕЛЕНАТА МИЛЯ

Едва ли ще останеш изненадан, че и “Изкуплението Шоушенк”, и “Зелената миля” са по романи на Стивън Кинг. Това е филм, който може да разплаче всекиго, ама наистина всекиго без значение на възрастта, пола, пък и дори психичното състояние. “Зелената миля” е историята на Кофи, чудат едър мъж, обвинен в убийството на две малки момиченца. Оттам историята се пренася в затвора и започва да тръгва по странни пътища и последното, което знаеш, е какво да мислиш и още по-малко – да чувстваш. Велик филм, велик Том Ханкс, велик Майкъл Кларк Дънкан.
Виж трейлъра тук

PULP FICTION (1994)
КРИМИНАЛЕ

При Тарантино няма средно положение. Или го обожаваш, или не го понасяш. В случая Тарантино е гений. „Криминале“ е черна комедия като по учебник – смесица между хумор и насилие и диалози, които ти скриват шапката. Дребни мошеници и едно мистериозно куфарче в прегръдката на подземния свят на Лос Анджелис. Джон Траволта, Самюел Джаксън, Брус Уилис, Ума Търман, Харви Кайтел, Тим Рот – с подобен каст нужни ли са още уговорки.  
Виж трейлъра тук

CONTACT (1997)
КОНТАКТ

Сюжетът се върти около ентусиазирана млада астрономка, която получава съобщение от извънземен източник. И под съобщение не разбирай SMS в малките часове на нощта, всъщност филмът е научнофантастична история, в която едно послание чака да бъде разгадано. Естествено не липсва елементът на любовната история между астрономката и правителствения съветник, който се връзва на идеята й да видят какво се крие зад всичко това… естествено заедно.  
Виж трейлъра тук

LIFE IS BEAUTIFUL (1997)
ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН (1997)

Филм, който дълго няма да може да забравиш. История, която лека-полека те хваща за гърлото малко след лежерното начало и на финалните сцени затяга хватката, докато почти не можеш да дишаш. В основата си това е история за любовта и опита да предпазим онези, които са ни най-скъпи. Бенини те среща с един италиански евреин, който се опитва да предпази сина си от реалността в концентрационния лагер, като се опитва да го убеди, че всичко е някак наужким, а животът всъщност е прекрасен. Това е един от онези филм, след които просто не ти се говори.
Виж трейлъра тук

Виж е любимите филми на Marten и Мария Силвестър.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *