ОТРОВА ЗА МИШКИ, ИЛИ КАК ДА СИ НАПРАВИМ БАНКА И ОЩЕ ДВЕ ПРЕМИЕРИ ПО КИНАТА

Три нови премиери - мистериозният екшън-трилър с Лиъм Нийсън "Билет от отвъдното", българската криминална комедия "Отрова за мишки, или как да си направим банка" и очакваната военна драма с Брад Пит "Ярост"

0 коментара Сподели:

"Дракула: Неразказан" отново постигна завидни резултати в бокс офиса с близо 200 000 лв. приходи, след като останалите премиери от миналата седмица – "Живи машини" и "Съдията", се представиха повече от слабо – общо с 40 000 лв. приходи.

ОТРОВА ЗА МИШКИ, ИЛИ КАК ДА СИ НАПРАВИМ БАНКА
режисьор: Константин Буров
сценарист: Венцислав Василев
в ролите: Петър Върбанов, Бисер Маринов, Николай Йовин, Иван Панайотов, Лора Декова, Деян Георгиев и др.

1988 г. Пламен е осъден и изпратен в трудово-възпитателно училище за кражба. Там се запознава с Гудата, Смока и Черньо. Четиримата заедно продължават по пътя на кражбите. 1989 г. Комунизмът в България рухва и цялата политическа система се променя. Ще могат ли четиримата да се променят?

Филмът е пълнометражен дебют на Константин Буров, който през 2008 печели "Златната роза" във Варна с късометражния си "План за отмъщение".

БИЛЕТ ЗА ОТВЪДНОТО
режисьор: Скот Франк
сценарист: Скот Франк (по романа на Лорънс Блок)
в ролите: Лиъм Нийсън, Дан Стивънс, Дейвид Харбър, Патрик Макдейд, Морис Компти и др.
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 6,8/10 (от 15762 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  67 %
рейтинг в metacritics: 57/100

Въпреки че звучи близко до него, това всъщност не е "Твърде лично 3". Лиъм Нийсън продължава своето пътешествие в света на екшън киното. В "Билет за отвъдното" Нийсън влиза в ролята на частния детектив Матю Скъдър, нает от наркобарон да открие похитителя и убиеца на своята жена.
Отзивите на критиката са предимно положителни, така че, ако ви се гледа солиден екшън-трилър с безкомпромисна игра на Лиъм Нийсън, "Билет за отвъдното" е вашият филм, но не поставяйте очакванията си прекалено високо.

ЯРОСТ
режисьор: Дейвид Айер
сценарист: Дейвид Айер
в ролите: Брад Пит, Логан Лърман, Шая Лебьоф, Майкъл Пеня, джон Бернтал, Бранко Томович и др.
очаквания: 8/10
рейтинг в imdb: 8.3/10 (от 9524 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 80%
рейтинг в metacritics: 64/100

Последният път, когато гледахме Брад Пит във военен филм, резултатът беше един от най-добрите филми на новото хилядолетие. Не че очакваме "Ярост" да доближи класата на "Гадни копилета", но поне една солидна и запомняща се лента.
В началото на юли вписахме филма като един от най-очакваните за нас и ето че дойде времето на сержант Уордади (Пит) и смелия му екипаж, намиращ се дълбоко в тила на врага в своя импровизиран дом – танк Шърман.
"За Айер (сценарист на "Тренировъчен ден" и сценарист-режисьор на "Черни дни") във войната няма романтика. Само една безспирна бруталност, а "Ярост" дълбоко се потапя в осезаемото царство на кръв, пикня и повръщано."

Виж и какво харесахме от програмата на So Independent.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *