БЪЛГАРСКИЯТ ФИЛМ ПЪТЯТ КЪМ КОСТА ДЕЛ МАРЕСМЕ, НОВИЯТ НА УДИ АЛЪН И ОЩЕ ПО КИНАТА

Предложението ни за "Оскар" тръгва по кината

0 коментара Сподели:

Дойде време и за декемврийските премиери, с които да изпратим 2014 година, но преди тях нека поздравим "Българ", който застана на 3-то място в бокс офиса ни с приходи от 120 000 лв. Преди него застана първенецът "Пингвините от Мадагаскар" с повече от 300 000 лв. и "Игрите на глада: Сойка-присмехулка част 1" със 150 000 лв. През първата седмица на последния филмов месец по родните екрани ще се завъртят 3 премиери, като една от тях отново е българска – предложението ни за "Оскар" – "Пътят към Коста дел Маресме" на Иван Ничев. Другите 2 филма са "Магия в полунощ" на Уди Алън и "Измет" на Стивън Долдри.

ПЪТЯТ КЪМ КОСТА ДЕЛ МАРЕСМЕ
режисьор: Иван Ничев
сценарист: Иван Ничев, Татяна Гранитова, Юрий Дачев, Жан Пиер Марго
в ролите: Анжела Недялкова, Мони Мошонов, Татяна Лолова, Димитър Рачков, Кристиян Макаров, Стефан Попов, Елиза Токева, Васил Михайлов, Стоян Алексиев, Любомир Ковачев, Алекс Ански и др.
очаквания: 4/10
рейтинг в imdb: 7.4/10 (от 105 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  68%
рейтинг в metacritics: 55/100

Лятото на 1943 г. Евреите в пределите на Велика България са задължени да спазват законите на германския Райх. Двама младежи – Мони и Жожо, срещат 17-годишната Шели и приятелството им e поставено на изпитание, защото и двамата се влюбват в красивото момиче, докато навън бушува война.

България ще трябва да изпълни заповедта на хитлеристите за депортиране на евреите. Товарните влакове с 11 343 евреи от Македония и Тракия прекосяват България.
В съдбите на тримата младежи се оглежда животът в България и на балканските евреи по време на Втората световна война, белязан от болката и ужаса на това време.

МАГИЯ В ПОЛУНОЩ
режисьор: Уди Алън
сценарист: Уди Алън
в ролите: Колин Фърт, Ема Стоун, Марша Гей Хардън, Айлийн Аткинс и др.
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 6,8/10 (от 10 398 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  51%
рейтинг в metacritics: 54/100

Уди Алън продължава своята филмова одисея, издавайки филм с впечатляващ актьорски състав всяка година. Дойде ред и на лентата му с Колин Фърт и Ема Уотсън за един англичанин, който е привикан да разобличи предполагаема измама. Разбира се, следват лични и професионални усложнения.

Критиката се изказва предимно положително за добрите изпълнения на Фърт и Стоун, но критикува клиширания сценарий на филма.
"Докато е далеч от провала, "Магия в полунощ" е твърде незначителен, за да стои в близост до най-добрите творби на Алън."

ИЗМЕТ
режисьор: Стивън Долдри
сценарист: Ричард Къртис, Анди Мълиган, Фелипе Брага

в ролите: Руни Мара, Мартин Шийн, Вагнер Моура, Салтон Мело, Андре Рамиро, Кристиане Аманпур
очаквания: 8/10
рейтинг в imdb: 6,9/10 (от 877 гласа)

Базиран по едноименния роман на Анди Мълиган от 2010, "Измет" разказва за три момчета, които правят огромно откритие на бунище, където работят. Съвсем скоро тримата трябва да бягат от полицията за живота си, опитвайки се да поправят едно ужасно зло.
С участието на Руни Мара, Мартин Шийн и бразилската суперзвезда – Вагнер Моура, "Измет" възбужда интереса ни най-силно от предстоящите премиери.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *