Jameson представя: 5 любими филма на Рут Колева

Кой е филмът, на който Рут Колева може да плаче всеки път?

0 коментара Сподели:

Васил Германов, undertheline.net

Рут Колева  е една от малкото популярни жени, които не се притесняват да изразяват мнението си гласно, да имат позиция, била тя и абсолютната контра. Тя прави нещата с отношение и именно затова я харесваме. За гласа й няма какво да говорим, там е ясно, но определено усещаме нетърпение да я чуем отново и отново на живо.
Сега виж това, за което сме се събрали – петте любими филма на Рут Колева.

DJANGO UNCHAINED (2012)
ДЖАНГО БЕЗ ОКОВИ

Jango Unchained за мен е master piece в творчеството на Тарантино. Няма да крия и че Джейми Фокс и Ди Каприо са ми в топ 5 любими актьори. Кристофър Уолц се завърна от псевдоубиец на евреи (в Inglorious Basterds) в закрилник на чернокожи, което аз намирам за адски яко представяне на противоположности. Този филм няма как да ми омръзне.
Виж трейлъра тук.

THE ENGLISH PATIENT (1996)
АНГЛИЙСКИЯТ ПАЦИЕНТ

The Еnglish Рatient е първият филм, който гледах с Жулиет Бинош. Лентата е създадена по едноименния роман на Майкъл Ондатджи. Безнадеждна любовна история на фона на Втората световна война, която успява със своята обреченост да опустошава всичко по пътя си – на този филм мога да плача абсолютно все път (същото важи и за The Green Mile).
Виж трейлъра тук.

AMELIE (2001)
НЕВЕРОЯТНАТА СЪДБА НА АМЕЛИ ПУЛЕН

Amelie е едно от най-красивите неща, които съм гледала. Основните цветове във филма – зелено, жълто и червено, са вдъхновени от работите на бразилския художник Juarez Machado. Животът на Амели се преобръща в деня, в който умира принцеса Даяна, и оттам тя открива своята мисия. Одри Тоту в комбинация с музиката на Ян Тиерсен е нещо магическо.
Виж трейлъра тук.

AMERICAN BEAUTY (1999)
АМЕРИКАНСКИ ПРЕЛЕСТИ

American Beauty е един от филмите, които са ме карали да се замисля за живота и какво искам от него. Култови роли на Кевин Спейси, Анет Бенинг и Мена Сувари. Оказва се, че когато нямаш какво да губиш, можеш да рискуваш всичко. Но един от големите въпроси, които се поставят, е колко далеч можеш да стигнеш. Каква цена има свободата? Един наелектризиращ филм, който обира куп „Оскари“… и са му малко.
Виж трейлъра тук.

FIGHT CLUB (1999)
БОЕН КЛУБ

Fight Club ме влюби в Едуард Нортън и Дейвид Финчър. Един от филмите, които носят повече, отколкото можеш да поемеш за скромното им времетраене. За “Боен клуб” се мисли дълго и той остава в съзнанието. Прекалено млад, за да бъде класика, но достатъчно смислен, за да го усещаме като такава. Дори Чък Поланюк (писал романа, който е основа на историята) смята, че визията, която добавя въображението на Финчър, го превръща в нещо много по-голямо, отколкото е сюжетът на хартия.  
Виж трейлъра тук.
 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *