JAMESON ПРЕДСТАВЯ ПЕТТЕ ЛЮБИМИ ФИЛМА НА ТЕОДОРА ДУХОВНИКОВА

Една жена, която носи лудост в очите. Контролирана лудост. Такава, която дава вкус на живота, любовта, театъра, киното.

0 коментара Сподели:

Момчил Христов за www.jenatadnes.com

Рядко изпускаме Теодора Духовникова от око, защото знаем, че където се появи името й – струва си. Гледай я на сцена, за да усетиш магнетичността й, а ние ти представяме нейните любими филми.

 

MELANCHOLIA (2011)
МЕЛАНХОЛИЯ

„Меланхолия“ е тъмният, драматичен филм на Ларс фон Триер преди скандалната „Нимфоманка“ от миналата година. Брилянтната Кирстен Дънст, нестандартна история и красота, недостижима за всеки – това се крие зад нееднозначното заглавие.

„Този режисьор ме побърква – или не мога да изгледам повече от десетина минути от филмите му, или ги гледам на един дъх, мисля ги дълги дни и нощи и ми се забиват като карфици в мозъка. Меланхолия е от вторите.“

Трейлърът е тук.

 

BIRDMAN (2014)
БЪРДМЕН, ИЛИ НЕОЧАКВАНАТА ДОБРОДЕТЕЛ НА НЕВЕЖЕСТВОТО

Прясно отнесъл „Оскар“ за най-добър филм, Birdman e и в сърцето на Теди, „защото се срамувах, докато го гледам. Срамувах се истински, искрено, отчаяно… поради неща, които… не бих споделила с вас…“.Алехандро Гонсалес Иняриту e способен да промени съвременното кино и го доказа. Майкъл Кийтън (най-добрият Батман) е себе си – неподражаем.

Трейлърът е тук.

 

 

IL POSTINO: THE POSTMAN (1994)
ПОЩАЛЬОНЪТ

Филмът на Майкъл Редфорд влиза в „петте най“ заради дълбочината, кинематографията и особената доброта, с която доброто старо европейско кино разказва своите истории. Massimo Troisi в ролята на Марио е фантастичен. Превъплъщението му в обикновен пощальон, който открива красотата на поезията и любовта, е повече от успешно. Филмът сам по себе си е огромно изключение – прекарва рекордното време от 2 години на киноекран в Ню Йорк, докато интересът на публиката към него започне да спада. 

Трейлърът е тук.

 

RUST AND BONE (2012)
РЪЖДА И КОСТИ

 Европейска драма с режисьор Жак Одияр, която е способна да те стисне за гърлото със затрогващия сценарий и да те отпусне чрез обрат в сюжета. Един филм с номинации за „Златна палма“ в Кан 2012, номинации за „Златен глобус 2013“, за най-добър чуждоезичен филм и най-добра актриса в драма (Марион Котияр); 4 награди „Сезар 2013“: за адаптиран сценарий, музика, монтаж и изгряващ актьор (Матиас Шонартс), както и номинации за награда БАФТА за най-добър неанглоезичен филм и за най-добра актриса. Марион Котияр получава номинация за най-добра роля и от Теди, която споделя, че във филма е видяла любовта от ъгъл, зад който не е поглеждала преди.

Трейлърът е тук.

 

JAMON, JAMON (1992)
ШУНКА, ШУНКА

Продукцията на Бигас Луна, която изобилства от еротични сцени, е част от любимите филми на Теди, заради феноменалната 17-годишна Пенелопе Круз. Феновете на испанката, които са пропуснали да я видят в ролята на дъщеря на проститутка, забременяла от сина на богаташ, могат да наваксат още сега. Любопитното за филма е, че Пенелопе се впуска в страстни секс сцени не просто с екранната си половинка, а със своя бъдещ съпруг и баща на детето й, Хавиер Бардем, като съдбата им дава близо 20 години време и множество връзки с други хора, преди да ги събере.

Трейлърът е тук.

 

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *