JAMESON ПРЕДСТАВЯ ПЕТТЕ ЛЮБИМИ ФИЛМА НА ОВАНЕС ТОРОСЯН

Актьор, режисьор или зрител, перспективата е без значение, когато изкуството е част от теб

0 коментара Сподели:

Абсолютно пристрастно обявяваме, че обожаваме Ованес Торосян и отдавна следим не само кино-, но и театралните му изяви, които са,скромно казано, впечатляващи. Момчето с огромните очи и забележително актьорско присъствие умишлено или не избягва светлините на медийните прожектори, но заради нашите скромни персони реши да разкрие пет от любимите си киноленти, които в миг попадат в задължителната ни кино листа.

ВОЕННО-ПОЛЕВОЙ РОМАН (1983)
ВОЕННОПОЛЕВИ РОМАН

Лентата е дело на известния руски режисьор Пьотър Тодоровски, който за съжаление вече не е сред нас, но остава в кино историята с филмите „Последната жертва”, „В деня на празника”, „Военнополеви роман” и други. Той е писал музика за много кино проекти и е носител на награди от международни и руски кинофестивали, включително от Венецианския през 1965 година за филма „Вярност”. За „Военнополеви роман” Ованес казва: „обичам го заради историята и актьорите, които са повече от страхотни“.
Виж сцена от филма.

AN UNFINISHED  PIECE FOR MECHANICAL PIANO (1977)
НЕЗАВЪРШЕНА ПИЕСА ЗА МЕХАНИЧНО ПИАНО

Филмът е създаден по мотиви от произведения на А.П. Чехов и представя живота на руските дворяни в края на XIX век. Една брилянтна история за изгубената любов, разказана безкомпромисно от големия Никита Михалков. За Ованес това е: „Един учебник – що е Чехов. Филм, който харесвам заради работата на режисьора с актьорите и материала.“
Виж сцена от филма.

MALENA (2000)
МАЛЕНА

Италиано-американският филм от 2000 г. по книгата на Лучано Винченцони изстреля на върха и без това звездната Моника Белучи и Джузепе Сулфаро. Сладко-горчивата комедия с драматични елементи, развиваща се по времето на Втората световна война, ни е разказана повече от съблазнително от Джузепе Торнаторе, а за нея господин Торосян има само две думи: история и режисура! И то какви!
Трейлърът е тук.

LéON: THE PROFESSIONAL (1994)
ЛЕОН

Френско-американската лента от 1994 година, режисирана от Люк Бесон, е определяна, като трилър, но ние я наричаме с една-единствена дума – велика! Жан Рено, Гари Олдман и Натали Портман – с дебютната си роля в пълнометражен филм, са просто извън всякакви рамки, а сюжетът остава задълго в съзнанието. Според Ованес това е пример за безпогрешен сценарий, режисура и актьорска игра.
Трейлърът е тук.

EASTERN PLAYS (2009)
ИЗТОЧНИ ПИЕСИ

Помним много добре първия път, когато гледахме филма на Камен Калев. Помним и  почти игленото усещане за бодеж, което остави в нас, както и невероятния саундтрак на Nasekomix – „Инжектирай ме с любов“. За ролята на Ованес няма какво да кажем освен едно скромничко „уау“, а той самият твърди, че това е филмът, който никога няма да забрави. Заради магията!
Трейлърът е тук.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *