САН АНДРЕАС, БРОДУЕЙСКА ТЕРАПИЯ И ПЕРФЕКТНИЯТ РИТЪМ 2 ПО КИНАТА

Тази седмица Скалата се впуска да спасява дъщеря си, Оуен Уилсън го играе бродуейски режисьор, а Снуп Дог отново намира перфектния ритъм

0 коментара Сподели:

 "Лудията Макс" отново остана на върха на класацията, а малко зад него се нареди "Утреландия" с 80 000 лв.приходи. "Жълтурко" остана чак осми. През последния филмов уикенд на май по екраните ще се завъртят три нови предложения: "Сан Андреас" с Дуейн Джонсън, "Бродуейска терапия" на Питър Богданович и "Перфектният ритъм 2".

САН АНДРЕАС
режисьор: Брад Пейтън
сценарист: Карлтън Кюс, Андреа Фабрицио, Джереми Пасмор
в ролите: Дуейн Джонсън, Александра Дадарио, Карла Гуджино, Йоан Гръфуд, Пол Джамати и др.
очаквания: 4/10
рейтинг в imdb: 6.5/10 (от 2168гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 50%
рейтинг в metacritics: 43/100

В резултат на масивно земетресение в Калифорния пилотът на спасителен самолет Рей (Джонсън) поема опасното пътуване през щата, за да спаси отчуждената си дъщеря Блейк (Дадарио).

С не особено драматургична филмография режисьорът Брад Пейтън ("Котки и кучета 2", "Пътуване до тайнствения остров") вкарва в действие 100 милиона долара, за да си достави една поредица от катастрофални събития и визуални ефекти, зад които надали ще видим каквато и да е дълбочина или актьорски качества. Вероятно би се харесал на почитателите на "2012".

БРОДУЕЙСКА ТЕРАПИЯ
режисьор: Питър Богданович
сценарист: Питър Богданович, Луис Стратън
в ролите: Оуен Уилсън, Имоджен Пуутс, Дженифър Анистън, Рис Ифанс, Уил Форте, Катрин Хан, Сибил Шепард и др.
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 6.7/10 (от 838 гласа)
рейтинг в metacritics: 57/100

След като не е правил игрален филм от 14 години, двукратно номинираният за "Оскар" Питър Богданович се завръща с ансамбловата комедия "Бродуейска терапия".

Жененият бродуейски режисьор Арнълд (Уилсън) се влюбва в новата актриса (бивша проститутка) Изи (Пуутс) и се опитва да издигне кариерата й.

Лентата прави своята премиера още на миналогодишния фестивал във Венеция, а критиката не се изказва особено положително:
"Богданович е солидна фигура в киното, но с този филм просто плава. Непременно му е нужен сценарий, който да пасва на брилянтността му, а не производна безплодна комедия."

ПЕРФЕКТНИЯТ РИТЪМ 2
режисьор: Елизабет Банкс
сценарист: Кей Канън
в ролите: Ана Кендрик, Ребъл Уилсън, Хейли Стайнфелд, Британи Сноу, Елизабет Банкс, Снуп Дог и др.
очаквания: 4/10
рейтинг в imdb: 7.2/10 (от 18152гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 67%
рейтинг в metacritics: 63/100

След унизително представление в Линкълн център групата "Белас" от Бардън влизат в международното състезание, което нито една американска група до момента не е печелила, за да възстановят своя статус и права за изпълнение.

След успешния първи филм продължението успя да измести дори "Лудият Макс: Пътят на яростта" от американския бокс офис, а до момента е спечелило близо 200 милиона в световен мащаб при бюджет от 29. Отзивите на критиката са предимно положителни:
"Перфектният ритъм 2" пее в сладка комедийна хармония, въпреки че не успява да изпълни толкова високи ноти, колкото предшественика си."

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *