ОТВЪТРЕ НАВЪН ПО КИНАТА

През новата филмова седмица по салоните ще видим едно ново заглавие - третата анимация, режисирана от Пийт Доктър ("В небето", "Таласъми ООД") - "Отвътре навън"

0 коментара Сподели:

Съвсем очаквано "Джурасик свят" застана начело на родния ни бокс офис с повече от 300 000 лв. приходи, а в САЩ се превърна в най-касовия филм премиерен филм за всички времена с 208,8 милиона долара (задминавайки "Отмъстителите" с 1,4 милиона). "Антураж" привлече малко зрители в салоните и остана на четвърто място.

ОТВЪТРЕ НАВЪН
режисьор: Пийт Доктър
сценарист: Пийт Доктър, Роналдо Дел Кармен, Джош Куули, Мег Лафев
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 9.1/10 (от 2738 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 98%
рейтинг в metacritics:94/100

Пийт Доктър със сигурност е сред основните виновници за състоянието на Пиксар, след като освен супер успешните му режисьорски проекти, стои и зад сценария на трите филма от "Играта на играчките" и "УОЛ-И". Новият си филм представи преди месец в Кан,  Семейството на 11-годишната Райли, родена и израстнала в Минеаполис се мести в Сан Франциско, а петте емоции, сформирани с времето в съзнанието й – Радост, Страх, Гняв Тъга и Погнуса, влизат в конфликт помежду си за начина, по който трябва да ръководят Райли в новия град, къща и училище.
Филмът на Доктър до момента получава универсално признание, а критиката го описва като:
"Изобретателен, превъзходно анимиран и силно прочувствен, "Отвътре навън" е още една изключителна добавка във филмографията на Пиксар от модерни анимационни класики."

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *