ТАЗИ СЕДМИЦА МИ СЕ ХОДИ НА ТЕАТЪР

Театрите плахо повдигат завеси, виж какво си харесахме

0 коментара Сподели:

С настъпването на септември животът в София започва да става по-уютен, дъждовете предстоят и цветните шалове и шапки ще изпъстрят улиците на града. Преди да потънем в лиричната есен, театрите започват плахо да повдигат завесите и още в началото на този месец салоните предлагат къде да нахраним душите си с изкуство.
Ето кои постановки можеш да гледаш тази седмица:

„МАРТИН, ДАНЧО И МАЙКА ИМ“
11 СЕПТЕМВРИ (ПЕТЪК), НЕЗАВИСИМ ТЕАТЪР, 20:00 Ч

Подари си смехове и усмивки с „Мартин, Данчо и майка им“ – моноспектакъл на Карла Рахал по текст и постановка на Камен Донев.
Лицето, което се разхожда из сцената, е майката на Мартин и Данчо – персонаж, на който Карла Рахал придава плътност и пълнота. Майката се бунтува, дава уроци на синовете си, избива комплекси, говори високо, клюкарства и прави всичко онова, което понякога прави и твоята съседка или някоя далечна позната от родния край. Камен Донев претворява клиширани персонажи и сюжети, успявайки да ги превърне в смях, от който после боли корем.
Ако на 11 септември си зает и имаш други планове, можеш да се посмееш с Карла, облечена в думите на Камен Донев, и на 13 септември (неделя), както и на 24 септември (четвъртък).

„ПРОЦЕСЪТ ПРОТИВ БОГОМИЛИТЕ“ (ПРЕМИЕРА)
12 СЕПТЕМВРИ (СЪБОТА), НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“, 19:00 Ч

В многообещаващата постановка на Стефан Цанев участие вземат Деян Донков, Рени Врангова, Иван Бърнев, Теодора Духовникова, Теодор Елмазов, Пламен Пеев, Йосиф Шамли, Сава Драгунчев, Христо Петков, Христо Ушев, Благовест Благоев, Илиана Коджабашева, Стефания Колева, Павлин Петрунов, Лилия Гелева, Калоян Трифонов, Неда Спасова.
Постановката преплита множество идеи от всички времена, явяват се куп фигури, познати от историята. Стефан Цанев определя тази своя творба като „най-съдбовна“. В нея на пиедестал сякаш се издигат смислените хора – тези, които окриляват и осмислят деня, а именно поетите, художниците, музикантите, артистите, хората на изкуството.
Други дати, на които можеш да гледаш „Процесът против богомилите“:
13 септември (неделя), 30 септември (сряда)

„ДОБРИ ХОРА“
13 СЕПТЕМВРИ (НЕДЕЛЯ), НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“, 19:00 Ч

Постановката разголва различните добродетели у един човек, разказва за силните характери и влиянието на късмета, подаващ ръка, когато си на дъното. Представление, което докосва, трогва и обръща внимание на онези хора, които вярват и носят надежда у себе си.
Участват Параскева Джукелова, Зафир Раджаб, Жорета Николова, Вяра Табакова, Иван Юруков, Елена Телбис.

„МЕКО КАЗАНО“
13 СЕПТЕМВРИ (НЕДЕЛЯ), СТОЛИЧЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР, 12:00 Ч

Столичен куклен театър има приготвено и нещо за твоето дете, малък племенник, сестричка или за теб самия, в случай че искаш да си подариш носталгично прекрасни моменти, които да те върнат в детството и да те изпратят на пътешествие с трогателните слова на Валери Петров.
А това е лъжата,
виж каква е космата
и как нещо ти вика
и се плези от плика!
Но макар да се плези
и да скача така,
знай: и тя е от тези,
с много къси крака.
Участие вземат Стефан Димитров, Ваня Камянска, Явор Гигов, Ана-Мария Лалова, Мила Коларова.
 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *