ИЗБЕРИ МИ ПОСТАНОВКА

Окей. Шестте представления, между които да избираш тези дни, са на един клик разстояние

0 коментара Сподели:

Краят на месец септември и началото на следващия ще изпълнят салоните с многопластови емоции и различни изживявания. В идната седмица ти предлагаме да се скриеш от дъжда в театрите – ще има предпремиери, премиери, скорошни заглавия, превърнали се в любими на публиката, както и нещо велико, което вълнува зрителите вече 22 години! Избери си нещо от всички тези и още няколко специални предложения.

„ЛУНАТИЦИ“ (ПРЕДПРЕМИЕРА)
29 СЕПТЕМВРИ (ВТОРНИК), НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“ 19:00 ЧАСА

Една от премиерите на Народен театър този сезон е пиесата „Лунатици“. Представлението е създадено от Кен Лудвиг, определян като „светлия лъч на комедията, без който не може да мине нито един театър в Америка“. Произведението е комедия, представяща живота на двойка някога прочути актьори, които сега се борят с нрава на битието си, бидейки принудени да играят на малки сцени. Въпреки всички трудности, съпътстващи живота и кариерата на тези артисти, те за миг не спират да вярват, че театърът ,,е спасителното ни въже, живата ни връзка с хората и човещината".
В образ влизат Михаил Петров, Аня Пенчева, София Бобчева,
Виолета Гиндева/Анна Петрова, Васил Драганов, Владислава Николова,
Павел Иванов, Христо Чешмеджиев
На 30 септември също можеш да гледаш „Лунатици“ от 19:00 ч

„СЕКС, НАРКОТИЦИ, РОКЕНДРОЛ“
29 СЕПТЕМВРИ (ВТОРНИК), ТЕАТЪР БЪЛГАРСКА АРМИЯ, 19:00 ЧАСА

Вече 22 години на сцена!  Ивайло Христов, Дони и Коцето-Калки вече над две десетилетия създават една Rock and roll магия на сцената, придавайки живот на произведението на Ерик Богосян.
Според легендата терминът РОКЕНДРОЛ е измислен от Алан Фрийд, един нюйоркски диджей. Но Фрийд е направил много повече от това да назове едно явление и да запознае милиони хора с него. Той също е успял да стане център на скандал, да провали живота си с пиянство и да умре млад. Той самият е бил превъплъщение на рокендрола. 
Ако на 29-и си зает и не можеш да се насладиш на представлението, което е символ за любима и вечна постановка, гледай представлението и на 5 октомври (понеделник), както и на 19 октомври (понеделник) от 19:00 ч.

„ПИЛЕТО“ (ПРЕМИЕРА)
1 ОКТОМВРИ (ЧЕТВЪРТЪК), МЛАДЕЖКИ ТЕАТЪР „НИКОЛАЙ БИНЕВ“, 19:00 ЧАСА

По романа на Уилям Уортън, пиесата на Наоми Уолъс и филма на Алън Паркър, „Пилето“ е представление, което събира на едно място обичта, изграждаща приятелството и семейството, бурята от емоции, стояща между любовта и войната, копнежите и красотите и стремежа на един човек да разпери криле като птица. „Пилето“ разказва за травмите, които Втората световна война може да причини на две момчета, приятели от детство. Режисьорът Васил Дуев казва за представлението си: „…. нашите герои предпочитат съня, бленуването, мечтаенето пред обективния поглед върху сивия свят. И не просто предпочитат, а избират мечтата като победен ход срещу Света, пълен с алчност, войни, завист и неразбирателство. Да, такива хора като  мечтателите не оцеляват на тази планета.“
Актьорите, които вземат участие в представлението, са: Александър Хаджиангелов, Никола Стоянов, Петко Венелинов, Светослав Добрев, Стилиян Желязков и Ярослава Павлова.
Гледай „Пилето“ и на 2 октомври (петък), 11 октомври (неделя), 20 октомври (вторник) от 19:00 ч.

„РЕЙС“
3 ОКТОМВРИ (СЪБОТА), САТИРИЧЕН ТЕАТЪР „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“, 19:30 ЧАСА

Понякога светът, в който живеем, е изпълнен с въпросителни. Едни от тях са скрити зад тази пиеса. Защо действаме в клишетата на тоталитаризма и той в нас ли е? Постановката ни повежда на едно малко мрачно приключение в един извратен рейс на съвремието, в който няма контрол, но не липсват моралните деформации.
За да достигне тази метафора до зрителите, грижливо влизат в образ Тончо Токмакчиев, Александра Сърчаджиева, Мартина Вачкова, Михаил Сървански, Красимир Куцупаров, Светломир Радев, Петър Лъджев.
Други дати, на които можеш да хванеш поучителния „Рейс“: 5 октомври (понеделник), 12 октомври (понеделник) и 31 октомври (събота) от 19:30 ч.

„НА РЪБА“
4 ОКТОМВРИ (НЕДЕЛЯ), НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“, 19:00 ЧАСА

Авторският спектакъл на Александър Морфов е своеобразен реквием за един отиващ си народ. Постановката е изтъкана от емоция, изгубени традиции, болка, тъга и бавното изчезване на един народ. Заминава ли си българската нация? Съществуваме ли изобщо и има ли надежда?
Постановката задава тези и още много въпроси, на които всеки има право да отговори така, както намира за добре.
Актьорският състав, предприемащ тъжното пътуване на един народ, се състои от: Деян Донков, Рени Врангова, Валери Йорданов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Пламен Пеев, Теодор Елмазов, Албена Колева, Стоян Алексиев, Христо Петков, Велислав Павлов, Радена Вълканова, Илиaна Коджабашева, Албена Ставрева, Иван Юруков, Леарт Докле, Ева Данаилова, Благовест Благоев, Ивайло Димитров, Симеон Гълъбов, Златина Никифорова и др.
Датите, на които можеш да гледаш представлението, в случай че на 3 октомври нямаш възможност, са 4 октомври (неделя) и 20 октомври (вторник) от 19:00 ч.

„СЕКС, НАРКОТИЦИ И РОКЕНДРОЛ“
4 ОКТОМВРИ (НЕДЕЛЯ), НЕЗАВИСИМ ТЕАТЪР, 19:00 ЧАСА

В края на седмицата Асен Блатечки приготвя нова и различна доза „Секс, наркотици и рокендрол“. На сцената на Независим театър се разиграват монолози на 10 различни образа, прекъсвани от рок на живо. Всички тези образи се преплитат някъде в Америка през деветдесетте. Всъщност има ги и днес. В моя град. И в твоя. По целия свят. Асен е вокалист на рок банда, чистач, жена, доставяща услуги по телефона, изтрещала от кокаин рок звезда и още и още. Постановката на Ивайло Христов е забавна и поучителна едновременно.
Гледай превъплъщенията на Асен и на 18 октомври от 19:00 ч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *