УЮТНИЯТ ЗВУК В НОВАТА МУЗИКА НА MAVERICK SABRE, PREYAH И KWABS

Повече от симпатична музикална селекция с нотки на меланхолия

0 коментара Сподели:

Сякаш в унисон с последните прогнози за слънчева и пъстроцветна есен и мека зима в Европа, тази седмица ще ви предложим поп-соул и RnB композиции от трима млади, меланхолични и ужасно симпатични изпълнители. Вълнуващи вокали и прекрасни мелодии, които ще ви отпуснат в напрегнатия делник и сякаш с намигване ще ви прошепнат: „Ей, бъди над нещата, ок?!” 😉

Той се казва Michael Stafford,но за десетките хиляди фенове на добрите обноски по света е известен с псевдонима си Maverick Sabre.Само на 25 години, роден в Hackney –квартала на Rudimental, Labrinth, Professor Green, JME и дори Pete Doherty,  Maverick Sabre е едно от откритията на съвременната британска сцена. След добрите впечатления, които остави на музикалните критици с дебютния си запис Lonely Are the Brave от 2012-а, дойде време и за продължението.

Новият дългосвирещ албум на артиста е със заглавие Innerstanding и имаше своята официална премиера на 30 октомври. 18 трака, които със сигурност не звучат като B-страна на успешния старт на Maverick.

Прекрасна енергия, завладяващ глас, богата палитра от живи инструменти (да не забравяме, че младежът свири и композира на китара) и стилово омешани аранжиментина парчетата.

Maverick Saber наистина е пораснал, а и името на новата му тава е показателно – текстовете разказват за това, как по-добре да разбереш промените в себе си и хората около теб, живеейки в този мегадинамичен лунапарк. Един албум за спиращите дъха случки, за пътуванията във всичките им форми.

Няколко са акцентите, които бих поставил в този чудесен проект. Откриващото парче Hold On веднага хваща ухото на слушателя с въздействащия вокал на Maverick(бленда, коятоможе да теподведе, че става дума за афроамерикански артист), както и с перфектния поп и соул припев.  Breathe – първият трак, който след 3-годишна пауза е създал Maverick, показва и безспорните му качества като MC и доброто му чувство за flow. Комбинацията с реге надеждата Chronixx – Why – разширява хоризонтите във възприятията на почитателите на soulsexy музиката.

За Maverick Sabre не са тайна и съставките на up tempo хитовете. Walk Into The Sun позитивно те приканва на разходка в есенния листопаден парк, където всичко, което ти трябва, е player с работещ бутон repeat.

Сингъл, за койтобиха му завидели дори Kendrick Lamar и John Newman.

Израстването при Прея е ярко и отличително. Изпълнителката става все по-разнообразна в песните и стила си, а дори бих казал и във вокалните си възможности. Новият й видео-сингъл ‘Всички Наши Места’ е брилятна композиция на обещаващия музикант Боян Христов , написал и страхотния трак на Любо Киров – ‘Знам’.

Новото парче  на симпатичната дама е аранжирано от тандема Борислав Бояджиев a.k.aDJ Borche и Румен Бояджиев – Младши, които успяват перфектно да доразвият музикалната концепция  и да покажат Прея в една по-различна, чувствителна светлина. Текстът е дело на Илия Григоров (Logo5) и певицата,и е вдъхновен от едноименния бестселър на Дженифър Нивън.

Поздравления, Прея! Летвата става все по-висока и аз съм сигурен, че твоят талант тепърва ще печели още повече фенове на истински стойностния саунд. 

Миналата седмица британският соул артист Kwabs представи новия си сингъл – ‘Cheating On Me’ . Песента е част от дебютния дългосвирещ запис на певеца -‘Love + War’, който беше издаден на 11-ти септември тази година. До някаква степен недооценен,  талантливото откритие на 2015-таотново напомня за себе си и въпреки леко скучния инструментал, нежния му глас води песента уверено напред. В панорамите на парчето, можем да почувстваме дори магията на американския автентичен госпел, а към края на композицията долавяме и лек експеримент в иначе класическия звук на сингъла.

Видеоклипът  към ‘Cheating On Me’ за мен поне остава енигма и честно казано ми изглежда като недомислена и претенциозна визуализация, но пък на вас може и да ви харесва интимната компания на Kwabs.

И така приятели, това беше представянето на част от необятната нова продукция от цял свят, за тази седмица. Усмихвайте се и се чувствайте обичани с любимите ви хора и  така необходимата ни стойностна музика!

P.S. Имаме и един бонус трак за вас… Enjoy!


Виж какво ново ни пусна Боян миналата седмица.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *