Тя, която маха от влака

Те очаква през април

0 коментара Сподели:

Съвсем случайно едно симпатично момиче ни покани на премира на филм и макар да сме малко скептични към ненадейните ни посещения в киносалони, решихме да откликнем. Заварихме пространството пред кино „Одеон“ по-пълно от всякога и още тогава бяхме сигурни, че се случва нещо голямо.

Симпатичното момиче се оказа режисьорът на филма – Камелия Петрова, която освен визията си на малка фея притежава и едни пламъчета в очите, за които отдавна знаем, че принадлежат на хората, работещи с много, ама много любов.

Камелия е млад режисьор от майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров в Нов български университет, а зад 30-минутната лента, която тя и екипът й са сътворили, стоят две години работа, много красиви локации за снимки и една история, вдъхновена от разказа на Георги Господинов „Кристин, която маха от влака“.

Главните роли във филма са поверени на младите актьори Евгения Ангелова (Кристин), Владислав Виолинов (Арман), Александър Хаджиангелов (кантонерът), Стефан Вълдобрев и Радена Вълканова. Самата лента е откровено любовна, но не по онзи клиширан начин, за който всички се сещаме.

Любовта във филма започва с историята на Кристин, която решава да изненада писателя Арман с пътуване с влак до неизвестна спирка. Той обаче явно не харесва нито влаковете, нито романтичните истории и, меко казано, я игнорира и иронизира през цялото време. Напук Кристин започва да маха на всички хора, които вижда извън влака, а Арман измисля по една история за всеки от тях.

Тук се намесват Стефан Вълдобрев, който се оказва един човек, отказал се от любовта и заживял с една жена на едно забравено от бога място, както и младият кантонер Александър Хаджиангелов, който променя целия си свят, защото се влюбва в образа на едно-единствено момиче, помахало му от влака.

Историите на тези три вида любов се смесват и преливат една в друга, а филмът ни напомня деликатно, че всеки сам избира къде, как и с кого да живее.

Лентата загатва темата за свободата, но и за самотата и за това, че понякога, ако не слушаме сърцето си навреме, животът ни може да се обърне, и то не откъм хубавата страна.

Любовта в „Тя, която маха от влака“ е фина, цветна и ненатрапчива, а красивите гари и персонажите в лентата чисто визуално се припокриват с лекотата на съвременното френско или пък италианско кино.

Ако очаквате да видите драматизма на старите български филми – не гледайте този филм. Ако очаквате дълбоки диалози и сърцераздирателни сцени – също не ви го препоръчваме. „Тя, която маха от влака“ е разказ като по Господинов – естествен и деликатен. Така както млади хора обичат и искат да бъде показвана любовта. И за да не изпадаме в излишни хвалебствия, ти предлагаме, просто да го видиш сам.

За повече информация те очакват тук, а на самия филм може да се порадваш през целия април в кино „Одеон“. Датите на прожекциите ти предоставяме с кеф:

„Тя, която маха от влака“

15 април (петък), 18:15

16 април (събота), 18:00

17 април (неделя), 18:15

18 април (понеделник), 18:15

19 април (вторник), 16:45

20 април (сряда), 18:15

21 април (четвъртък), 18:00

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ КИНОТО Е ТУК

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *