MASSIVE ATTACK И ДУШАТА НА КЕЙТ БЛАНШЕТ

Британската трип-хоп формация пусна нов видеоклип

0 коментара Сподели:

Британската банда Massive Attack пусна нов видеоклип с участието на актрисата Кейт Бланшет. Лицето на филмовата икона е основен обект на проблясъците в клипа, които водят до метаморфоза на образа, превръщайки го в каменна скулптура, вуду кукла и восъчна маска.

Въздействащото видео съпровожда песента "The Spoils", която изелзе като едноименен сингъл на 29 юли, а вокалите са доверени на вокалистката от Mazzy Star – Хоуп Сандовал.

Автор на видеото е австралийският режисьор Джон Хилкоут, известен с филмите си "Пътят", "Предложението", "Беззаконие".

Това не е първият път, в който трип-хоп формацията избират познато лице за клиповете си. Една от любимите ни визуализации е тази към клипа Ritual Spirit, където Кейт Мос танцува на черен фон, флиртувайки със запалена крушка. Видеото е към заглавната песен от новия им албум (ЕP) Ritual Spirit, който се появи през януари и включва общи парчета с различни музиканти. В него за пръв път от години момчетата отново работят с Трики, а текстовете са доверени на Робърт "3D" Дел Ная и Юън Дикинсън.

Клаустрофобичната и напрегната атмосфера е налице, а бристолците показват, че не са загубили нито капка от умението си да експериментират с жанрове и стилове, да смесват агресия и меланхолия и да ходят точно по ръба на мейнстрийма.

МАЛКО ШУМ ЗА ЮЛИ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *