Музикален съпровод: част 7

Подгряваме и нажежаваме обстановката с музика, докато готвим новия брой

0 коментара Сподели:

Редакцията бълбука, вдига се пара от клавиатурите, телефоните ни гърмят като Galaxy Note с фабричен дефект, но това никога не ни е събаряло. За тръпката ни по списанието може да ни завиди всяка млада влюбена двойка, а което се прави с любов, се прави добре. Обещаваме, че новият брой ще те стопли, а докато чакаш, загрей с парчетата надолу.

Днес затваряме брой. Усеща се напрежение, lastminute продажби, промени в таблиците, корекции… и е малко hell. Точно затова си пускам heaven, въртя копчето надясно и всичко се променя. При мен музиката винаги работи.

Клубният живот е нещо наистина феноменално. Нещо, в което неизмерим брой хора от цял свят биват призовани, когато дойде нощта. Нещо, което те кара да забравиш ненужното и да си спомниш емоционалното. Нещо, което за съжаление ми липсва тук, такова, каквото съм го познавала, и такова, каквото ми се иска да бъде. Нещо, което сякаш изчезна от софийската сцена. И като изключим партитата на малки и големи промоутъри на електронна музика, които сменят място след място и се опитват да бутат нещата напред, в града ни не се сещам къде на друго място бих го изтанцувала това парче. А много бих искала да го направя, при това заедно с още много развълнувани хора, които разбират свободата на емоциите, слушайки музиката, а не водейки безсмислени разговори върху нея.

Имам чувството, че живея два различни живота през седмицата и през уикенда и смяната на измеренията малко ме затруднява някъде до сряда. Но пък имам толкова хубави хора наоколо, че ми поддържат чая топъл, замръкването в офиса усмихнато и жизнените показатели сравнително високи дори в 7:30 сутрин. Та това парче е римайндър, че винаги има някой, заради когото it’s not so bad. С други думи – благодарности за смисъла.

The Dandy Warhols са американският отговор на брит поп вълната през 90-те. Тва парче кърти мивки, особено ако имаш оная бохемска жилка, която те бута  по пътя. Салют!

Едно парче, посветено на Лари Холмс a.k.a Easton Assassin, единственият боксьор спирал Мохамед Али.

Винаги след като я слушам, в живота ми се появява някой специален човек. И този път усещам, че ще е така.

Легендарно парче и легендарен ремикс от двама великани в електронната музика, Francois Kevorkian и Eric Kupper

Виж какво слушахме миналата седмица

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *