Jameson представя: Пет филма с обрати, които ни отвяха главите

Нищо не е такова, каквото изглежда

0 коментара Сподели:

Неочакваните обрати са онова нещо, за което си умираш на кино, но не искаш в „живия живот“. Особено по начина, по който го разбират Хичкок, Шафнер или пък Финчър. Следват пет филма, с туистове, които те карат да застинеш с физиономия в стил „хорово пеене“.

ШЕСТО ЧУВСТВО
THE SIXTH SENSE (1999)

Всичко се върти около взаимоотношенията между преследван от угризения детски психолог и негов пациент – момче, което твърди, че вижда призраците на умрели хора. Знаят ли мъртвите, че са мъртви, е големият въпрос в този филм, но никога не би ти хрумнало да го зададеш преди началото на края.
Трейлърът е тук.

НЕ КАЗВАЙ СБОГОМ
GONE GIRL (2014)

Историята, която кара всички мъже да изтръпнат и погледнат с леко притеснение половинките си. Филмът, който след първата си половина започва… отначало. Епична Розамунд Пайк в ролята на хладнокръвната съпруга, която такъв обрат може да ти режисира, че свят да ти се завие. 
Трейлърът е тук.

ОБИЧАЙНИТЕ ЗАПОДОЗРЕНИ
THE USUAL SUSPECTS (1995)

През цялото време слушаме историята от перспективата на „разказвача“ Кинт Бъбривия (Спейси), неговата гледна точка към събитията около злополучно изгорял кораб в Лос Анджелис, на който се предполага, че имало 91 млн. долара в кокаин. Именно в този похват се крие цялата гениалност на филма…
Трейлърът е тук.

БОЕН КЛУБ
FIGHT CLUB (1999)

Със сигурност добре си спомняш първия път, в който гледа историята на Финчър (по книгата на Поланюк) за „бандата“ на Пит и Нортън. Колко е важно да се сбиеш пред бар в събота вечер и да се отървеш от „другото“ си Аз, когато вече не сте на една вълна, ще разбереш, като гледаш.
Трейлърът е тук.

ЗЛОКОБЕН ОСТРОВ
SHUTTER ISLAND (2010)

Теди (Леонардо ди Каприо) е федерален шериф, който разследва изчезването на пациент от лудница, разположена на остров. Теди подозира, че се правят експерименти с болните. Теди е по следите на огромен заговор. Теди е чисто луд или всички останали са луди. Скорсезе предизвиква разбирането  за нормалност.
Трейлърът е тук.

Помниш ли култовите филми за Александър Сано?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *