Музикален съпровод: Част 11

Човекът съсед предколедно е извадил хилтито, а ние миксираме изкъртващите звуци с разни музики от слушалките

0 коментара Сподели:

Декемврийският ни брой се пече и честно казано, нямаме време за обяснителни уводи, които да предхождат музиките в главите ни. Оставяме те да гадаеш емоционалните ни състояния по това, което звучи от слушалките на всеки един от нас. Действително тези дни е изключително трудно да се концентрираме без тях, тъй като човекът съсед предколедно е извадил хилтито и буквално заглушава всичко с изкъртващи звуци. Нямаме търпение за дрелките и електрожените, които ще последват. Да е жив и здрав, пък музиката е от нас.

Ровейки се из разни сетове на Marcus Worgull от Innervisions, попаднах на ей тоя трак, който още от третата секунда ме хвана за гушата. Тия synth pop-чета са ми много на сърце и в хармония с моментния ми душевен mood. Напоследък някак си се появяват и искат да ми кажат нещо с техния lyrics. After the dark на Repeat.

Доста старо парче, но е класика в жанра. Сетих се за него, след като случайно се озовах в един супер як винил шоп за електронна музика в Копенхаген (Dorma 21). От там си тръгнах  с няколко нови плочи, една от които на Johannes Heil, и с усещането, че съм открила едно от тайните местенца на града, за което малцина знаят.

Или ако не до Луната, то поне до Будапеща и Виена. Става ми коледно, като си помисля за австрийския коледен базар, за многото разходки и най-вече за двете нови дестинации, които ми предстои да добавя в списъка. Затова въпросното парче върви и с много Dean Martin, греяно вино, пухени качулки и експлорване на нови места.

Рок дуото от UK са ми любими, когато дойде седмица на затваряне, а клипът е бой, кръв и зрелище. Чуйте и другите им парчета, заслужават си.

При последната ми поръчка на плочи търговецът решил да сложи (за уплътнение на пакета) една дебела двойна обложка от някаква бутафорна компилация. За моя много приятна изненада вътре намерих това парче. На това му викам bonus track.

Chemical Вrothers са ми любимци от много години и не спрат да ме изненадват с всеки нов албум. Тук заедно с Beck направо къртят, а клипът си е един малък шедьовър.

Един свеж ремикс на класическо хаус парче, което съм включил в новия си микс, можеш да го чуеш тук.

Чуй и нашите копенхагенски, лондонски, софийски и най-вече офисни ноти, които бият шамари против умора и негативизъм

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *