Музикален съпровод: Част 15

Апокалипсис сега или музикален предпазител от прегряване преди Коледа

0 коментара Сподели:

На днешния ден преди 4 години трябваше да свърши светът. Уви, ето ни тук, дълбоко в гърлото на поредната предколедна лудница. Тук всеки си говори сам, а крайните срокове придават леко апокалиптичен привкус на тазседмичното ни кукувиче гнездо. На фона на електронния кючек на Ники всичко изглежда някак по́ карай-да-върви, Валко дава засилка, Плами и Иви са си в техните си светове, както обикновено. Веско е оптимист, а Влади ни напомня – добре, че е Белослава.

Белослава. Тази жена ми е толкова близка като светоусещане, че я чувствам като моя сестрица. И всеки път, когато разменим някоя дума, все едно съм вдишал свеж планински въздух, който ме изпълва с лекота. Подобно е и с музиката й особено когато е на живо. За щастие съвсем скоро, ден преди Бъдни вечер, тя ще се качи на голямата сцена на Ялта със специалния си соулфул сет, на който, освен душата, ще раздвижим и краката.

Такова е темпото на работа, когато затваряме най-важния брой за годината – този с всички отличени от нас места, които ще се борят в Go Food and Drink Awards. Още няколко денонощия в офиса и сме готови, като истинският ми стимул да свърша бързо задачките е небесно синьото Карибско море, което ще гали сетивата ми след по-малко от 20 дни. Нищо, изпято в случая от Manu Chao, не ми е чуждо, така че слушам и повтарям мантрата: "Welcome to Tijuana, Tequila, sexo y marihuana".

В седмицата, в която пощата ми прелива от коледни и новогодишни текстове, аз слушам нещо, което ме връщаше на плажа по изгрев до преди няколко месеца. На плажа, защото в мислите си, човек винаги се връща там, където е бил най-щастлив. А днес съм късметлийка, защото тялом и духом се връщам там, където в сегашно време съм най-щастлива – вкъщи. Вкъщи се строи замък за двама и едно куче, няма интернет и телевизия и тaка е perfectly fine.Та тази песен е за обичане на живота и за малките нирвани, които стават ежедневие, ако си достатъчно търпелив.

Малко ток и жица преди Коледа не е излишна, иначе весело прекарване на празниците!

За да освободим напрежението по коледните празници, споделям този електро кючек.

Едно парче, което винаги ми напомня, че всичко е преходно, и след лудницата, която ни е обзела днес, всичко ще бъде наред утре! Весели празници на всички!

Виж какво слушахме предния път.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *