Тестът за психопати

Неустоимо увлекателна книга, която със сигурност имаш на кого да подариш

0 коментара Сподели:

Казват, че един от всеки сто човека е психопат.

Вероятно днес из улиците сте минали покрай някой психопат. Тези хора не изпитват емпатия и са манипулативни, лъжливи, чаровни измамници, живеещи самите в илюзии. Бестселърът на „Ню Йорк Таймс“, „Тестът за психопати“, изследва техния свят и индустрията на лудостта.

Когато Джон Ронсън бива въвлечен в една сложно замислена шега, насочена към едни от най-изтъкнатите световни учени, разследването му неочаквано го отвежда към психопатите. Той се запознава с един влиятелен психолог, убеден, че много от най-високопоставените бизнес лидери и политици всъщност са изключително успяващи, напълно интегрирани в обществото и затова – особено трудно разпознаваеми психопати, и учи Ронсън да ги разпознава. Въоръжен с тези нови умения, той се среща с един пациент в психиатрично заведение за криминално проявени хора, който настоява, че е нормален, най-обикновен младеж, може би леко проблемен младеж, а не психопат – твърдение, което може да бъде само манипулация и признак, че е психопат. Прекарва време с предводител на отряд на смъртта, затворен заради измама с ипотечен кредит, и с един легендарен главен изпълнителен директор, който се забавлявал, като затварял фабрики и уволнявал хора. Задълбочава се в покоряващата вниманието история на диагностицирането и третирането на психопатията: от продължаващите дни наред сеанси в затворите на разсъблечени пациенти, приемащи LSD, до опити да разбере серийните убийци.

При този процес Ронсън открива, че относително обикновени хора все повече и повече се дефинират от най-нездравите части на личността си.

„Тестът за психопати“ е смайващо приключение из ума на лудостта.

„Едновременно ужасяващо и весело“ – O, The Oprah Magazine

„Неустоимо увлекателна и човешка книга“ – Washington Post Book World

Джон Ронсън живее в Ню Йорк. Книгите му включват бестселърите на „Ню Йорк Таймс“ „Изгубени в морето“, „Невероятните приключения на Финикс Джоунс“ и международните бестселъри „Те: Приключения с екстремисти“ и „Мъжете, които се взират в кози“. Филмът „Мъжете, които се взират в кози“ тръгва по кината през 2009 година и главната роля се изпълнява от Джордж Клуни.

А ако предпочиташ поезия…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *