5 сериала, които да гледаш през април

От „Бягство от затвора“ през „Заключени“ и „Сблъсъци“ - какво ни носи пролетта?

0 коментара Сподели:

Човек понякога има нужда от почивка дори от почивката затова насреща са сериалите – онова малко местенце, скрито от всичко останало, където, бидейки някой друг, сме всъщност самите ние. Оголени и без свян. Един чужд свят, който се бори да бъде наш. Ето и нашите пет предложения за телевизионни поредици, които да направят април месец още по-интересен!

CRASHING (“СБЛЪСЪЦИ“)

Един истински забавен стендъп сериал за това, как се прави стендъп. Спокойно може да бъде преподаван и показван в училищата за начинаещи комици, защото показва по простичък и разбираем начин как всъщност хора като Луис Си Кей, Сара Силвърман, Арти Ланг правят своята магия на сцената. И дори шегите от типа: „Правите ли безопасен секс? Да, разбира се! Винаги си мия ръцете преди това!“, да не са по ваш вкус и стендъпът да „не е вашето нещо“, този нов комедиен сериал на HBO ще ви допадне с лековатия си и непретенциозен хумор, разказан от Пийт Холмс, който показва напълно откровено дори дните, в които му се е налагало да се храни с мостри от супермаркета, за да не умре от глад. Кой от нас не е прибягвал до тази хитрост в трудни дни?

LOCKED UP („ЗАКЛЮЧЕНИ“)

Въпреки че привидно този испански сериал прилича на „Оранжевото е новото черно“, всъщност единственото общо с него е, че се разказва за жена, попаднала в затвора заради чужда грешка. Историята показва перипетиите на Макарена Ферейро, която е вкарана зад решетките си от собствения си съпруг и шеф по обвинения за търговска измама. И за разлика от затвора в „Оранжевото“, тук не се шегуват. Макарена заживява с наистина закоравели престъпници, а нещата се влошават още повече, когато нейната съкилийничка е жестоко убита. Сериалът може да бъде намерен в интернет, а оригиналното му заглавие е Vis a vis.

SUITS („КОСТЮМАРИ“)

„Костюмари“ се върнаха и изглежда ще останат. Опитите на Харви Спектър да спаси разпадащата се компания могат да се сравняват по мощ и себеотрицание само със старанието на създателите на сериала да запазят вниманието ни шести сезон поред. Това е може би една от малкото поредици, на която не й се налага да „яха акулата“ (холивудски израз, когато има неочаквани и твърде шокиращи обрати, за да се запази зрителският интерес), но все повече си личи и не само по умореното лице на Майк Рос, че сценаристките напъни може и да не родят поредния добър плод. В последните няколко епизода от шести сезон проследяваме опитите на Спектър да изкара на повърхността разпадащата се след напускането на Джесика компания. За Харви нещата са още по-трудни и заради необяснимото за мен нежелание на Майк да се върне при него и да му помага. Но както всички знаем, това не е толкова сериал за интересни юридически казуси, а за силата на истинското мъжко приятелство. Така че, както винаги, Харви все ще измисли нещо.

INCORPORATED

Ако преди 20 години си мислехме, че в „бъдещето“ битката на човека ще е срещу роботите, сега знаем, че това не е така. Най-яростната битка, която днес водим, е срещу пипалата на все по-големите компании, които промиват мозъците ни с безмозъчните си реклами и ни карат да си купуваме повече и повече, и повече. В крайна сметка с колко матрака може да живее човек? Този сериал е добър за любителите на фантастиката, но в същото време изглежда доста реалистичен. Сюжетът разказва историята на младия Бен Ларсън, млад офис служител, който прониква в дебрите на голяма корпорация, за да спаси жената, която обича. Разкривайки тайните на този бездушен свят, скоро обаче открива, че това, което прави, може да има смъртоносни последици. С други думи, ако ви е любопитно да погледнете зад кулисите на гигантските фирми и да научите малко повече за ГМО-тата, с които ни тъпчат – вижте този сериал!

PRISON BREAK („БЯГСТВО ОТ ЗАТВОРА“)

След седем години пауза, „Бягство от затвора“ и красавецът Майкъл Скофийлд се завръщат. Ако някъде съществува истинска надежда, че живот след смъртта има и че никога нищо не е загубено – това е именно в необятния свят на сериалите. Сколфилд „възкръсва“ малко преди Великден – на 4 април, за радост на всички свои фенове. И точно се е върнал от отвъдното, героят на Уентуърт Милър ще се озове отново зад решетките! Ах, каква съдба! Новият сезон започва със сцена, в която синът на Майкъл разпитва майка си Сара (Сара Уейн Келис) за истинския си баща, когото всички смятат за мъртъв. Една загадъчна снимка обаче доказва, че май истината не е точно такава. Продължението на сериала ще е от само 9 епизода, но тези 9 епизода са със сигурност едни от най-очакваните тази година.

Освен сериали, месец април ни предлага и супер яки културни ивенти.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *