11 филмови премиери до края на годината

Хвърляме по един поглед на предстоящите премиери, за да сме едни гърди напред

0 коментара Сподели:

Ние открай време сме си фенове на седмото изкуство. Обичаме да знаем какво ще се случва, какво предстои и кое непременно не трябва да се пропуска от радара ни. Като става въпрос за предстоящи премиери пък, съвсем искаме да сме едни гърди напред. В оставащите месеци до края на годината се оказа, че ни предстои да видим няколко големи филма, които ще привлекат вниманието на публиката и няма как да ги пропуснем. Поднасяме ти ги леко, като едни истински киноманиаци, за да си в час и ти и да знаеш за какво да се оглеждаш по кината в идните месеци.

Септември

„То“
През  1990 г. Тим Къри влезе в кожата на този така „симпатичен”палячо, но филмът излезе в две части директно за телевизията. Колкото и да е странно, досега не сме виждали на голям екран един от най-култовите персонажи, роден преди повече от 30 години от въображението на гениалния Стивън Кинг. И ето че през 2017-а най-малкият член на талантливото актьорско семейство Скарсгаард – Бил, ще изпълни ролята на най-ужасяващият клоун  Пениуайз. Въпреки промените, които настъпиха в кастинга и избора на режисьор, от видяното в трейлърите определено можем да съдим, че ни очаква едно истинско хорър преживяване, което ще ни преследва дни наред, а и всички вече знаем, кой ще е най-популярният костюм за тазгодишния Хелоуин.

„Кингсмен: Златният кръг“
„Кингсмен: Златният кръг“ е продължението на успешния филм от 2014-а „Кингсмен: Тайните служби“, което очакваме на екран тази есен. На режисьорския стол отново е талантливият британец Матю Вон, като това е изключение от правилото да прави по един филм от поредица („X-Men: Първа вълна“ и „Шут в г*за“). Основната част от актьорския състав се завръща начело с младата надежда Тарън Еджъртън в ролята на Егси, вече пълноправен агент и неизменна част от службите на Нейно Величество. Този път опасността идва от американските служби, които се сблъскват с непреодолим враг, каквато е организацията за Нов световен ред, водена от  Джулиан Мур, и двете агенции трябва да обединят сили, за да спасят света за пореден път.  Времето ще покаже дали ще видим сцена, надминаваща по лудост тази от църквата в първата част.

Октомври

„Блейд Рънър 2049“
Дени Вилньов определено може да се определи като режисьора, който не ни е разочаровал с нито един от филмите си до момента – „Затворници“, „Сикарио“, „Първи контакт“, всички те бяха повече от добри и загатнаха за неоспоримия талант на канадеца. Сега той се е нагърбил с това да съживи една класика от 80-те, където Райън Гослинг, 30 години след оригинала, поема щафетата от Харисън Форд в лова на репликанти насред неоновия, дъждовен, футуристичен Лос Анджелис. Това е първият път, в който канадският режисьор работи по филм с голям бюджет, и едва ли ще е последният, като преговорите за реализацията на един от най-обичаните научнофантастични романи „Дюн“ е поверена именно на него.

„Снежният човек“
Скандинавският криминален роман от 2007 г. на норвежеца  Ю Несбьо, филмиран от Холивуд, ще е свеж полъх на оригиналност в доминиращите в последните години продължения, комиксови и нови адаптации на познати истории от класически филми. Майкъл Фасбендер влиза в ролята на инспектор Хари Хол, разследващ изчезването на жена, чийто шал е увит около врата на плашещ снежен човек, вярвайки, че това е следата, която ще го отведе до серийния убиец. Пътят до разрешаването на случая е осеян с опасности, заплашвайки живота му и този на неговите близки. Впечатляващ е и останалият актьорски състав в лицето на Ребека Фъргюсън, Клоуи Севини, Джей Кей Симънс, Шарлот Генсбур и Вал Килмър, „Снежният човек“ дава заявка за един от най-напрегнатите и шокиращи трилъри през тази година.

Ноември

„Тор: Рагнарок“
Само една реплика от трейлъра на филма беше необходима на Крис Хемсуърт, за да катапултира Тор обратно в нашите сърца след не особено впечатляващия „Тор: Светът на мрака”. Новата визия на бога на гръмотевиците – къса коса и белязан с боя по лицето с цвета на войната, е следствие на унищожения му чук Мьолнир, довело от своя страна до залавянето му от междугалактически ловци на глави и принуден да се бие на гладиаторска арена на далечна планета с „приятелят си от работа“ Хълк. А всичко това се случва, докато родното му кралство Асгард се руши под властта на самата Смърт-Хела (Кейт Бланшет), която е в основата на всички тези проблеми. Очевидно е, че залогът е голям, но новозеландският режисьор Тайка Уайтити определено знае как да остави своят отпечатък с нетрадиционния си хумор и стил, познат от предходните му два филма „Какво правим сред сенките“ и „Ловът за дивите хора“.

„Убийство на Ориент Експрес“
Адаптацията по романа на Агата Кристи от Кенет Брана ще бъде нов прочит на познатата история (както можем да заключим от заглавието). Известният влак никога не е бил изпълнен с такава разнолика група от пътници. Брана изпълнява главната роля на разследващия детектив Еркюл Поаро, а заподозрените включват Пенелопе Крус, Уилям Дефо, Мишел Пфайфър, Джош Гад, Дейзи Ридли, както и Джони Деп, но появата му е за кратко, тъй като той е трупът около който се заформя цялата мистерия във филма.

„Лигата на справедливостта“
Само две седмици по-късно, след комиксовите приключения на Тор, отборът от супер герои във вселената на DC ще нарасне с още три нови попълнения в лицето на Светкавицата, Аквамен и Киборг. Смъртта на Супермен в предходния филм ще е катализаторът, който кара Батман да повярва в саможертвата на криптонеца и неговите чисти намерения и с помощта на Жената чудо и останалите  надарени със свръхсили герои да обединят сили и да сформират Лигата на справедливостта, за да могат да се справят с надвисналата извънземна опасност, която може да заличи нашия свят. Нищо ново като сюжет, но да видим на екран всички тези герои ще е сбъднат мокър сън за всички фенове на жанра.

„Коко“
До момента 2017-а не е предложила нищо кой знае колко впечатляващо и запомнящо се в анимационния жанр, но от „Пиксар“ ще се опитат да ни спечелят на тяхна страна с филм, вдъхновен от мексиканския фолклор за света на мъртвите. Историята е за малкия Мигел,  който мечтае да твори музика въпреки забраната от семейството му да не го прави. Любопитството на малчугана към една бляскава класическа китара отключва мистериозни сили, които го пренасят в онзи отвъден свят на мъртвите. Компания му прави единствено кучето Данте, с който поемат на това вълнуващо приключение за преоткриване и себепознание.

Декември

„Междузвездни войни: Последният джедай“
Излишно е да споменавамe, че това е най-чаканият филм от всички кинолюбители през тази година, който без съмнение ще донесе и най-много приходи в световния боксофис. Определяна от създателите си като най-мрачния в поредицата, втората част от новата трилогия за семейство Скайуокър предстои да разкрие тайни за произхода на Рей, която ще се учи как да използва Силата от самия Люк, с когото се срещнаха в края на предната част. Както можем да заключим от подзаглавието,  това ще е краят на джедаите във вида, в който ги познаваме. Годините в изолация са накарали Люк да преосмисли какво всъщност означава цялото това разделение на светла и тъмна страна на Силата и че може би отговорът за нейния баланс е именно в използването на двете заедно. Филмът ще отдаде и почит, като изпрати по достоен начин своята принцеса Лея (Кари Фишер), която ни напусна през миналата година.

„Джуманджи“
Филмът от 1995-а с участието на непрежалимия Робин Уилямс завинаги ще остане като класика в приключенския жанр, но както обикновено се случва в тези среди, дошло е време за „претопляне на манджата“ и нови приключенци се впускат в магическата игра на живот и смърт. Този път това не е познатата бордова игра, а героите са пренесени в актуалната за днешно време видеоигра, в която всеки от участниците буквално „влиза в играта“, трансформирайки се в собствен аватар с различни силни и слаби страни. Това пък от своя страна води до комични ситуации, поставяйки симпатична мацка в тялото на дебеличкия Джак Блек. Наред с него групата от четиримата преобразени тийнейджъри във виртуалния свят на Джуманджи е водена от всеобщия любимец Дуейн Джонсън – Скалата, като компания му правят още  комедиантът Кевин Харт и сексапилната Карън Гилън.

„Най-великият шоумен“
Историческа драма от началото на ХХ век, посветена на цирковия визионер Пи Ти Барнъм, който издига това изкуство до нови висини, ще видим на голям екран в края на тази година, където Хю Джакман за сетен път ще покаже огромния си талант, като наред с актьорска игра ще пее и танцува, тъй като каква по-подходяща сцена от тази под купола на цирка. В биографичния мюзикъл, базиран на спектакъл от Бродуей, ще видим още Зак Ефрон, Мишел Уилямс, Ребека Фъргюсън и изгряващата звезда Зендая. Филмът беше отложен с цяла една година, за да не влиза в конкуренция с миналогодишният хит „Ла Ла Ленд”, така че може да очакваме Оскарово качество на продукцията.

А кои филми се очаква да са ранните фаворити в сезона на наградите, очаквайте съвсем скоро!

Времето между премиерите, може да запълним с някой друг сериал.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *