Sunday playlist: Пънк-ска-рок

Защо съседите да спят в неделя?!

0 коментара Сподели:

Пънк-ска-рокът няма да умре, а и да умре, ще е с усмивка и няма да му дреме. Ако съботата сте се разбили и направили на мармалад, ето няколко парчета, които да ви втвърдят и вдигнат. Ако ли не – какво пък? Защо съседите да спят в неделя?!

Всички парчета са заредени с много енергия, жица и бог знае още какви инструменти. Обърнете специфично внимание на валидните житейски послания, някои хора още дишат лепило със сусам заради тях – през порите, не през носа.

The few that remain – Set your goals

Безпощадни към хората с нежен слух. Всеки има нужда от цели нали? Тази банда ще ви помогне да ги поставите и изпълните. Само внимавайте да не ви хванат, докато го правите.

Killer Barbies – Downtown

Пънк кавърите на известни парчета винаги са забавни. Може би е време за разходка в центъра?

NOFX – I don't like me anymore

Историята, разказана чрез текста, е изключително неподходяща за деца, неприемливо тъжен факт, предвид колко е директна и смилаема.

Blink 182 – Sober

Група, успяла да изпее повече истини-простотии от почти всички други, взети заедно. Не само изпяла, но и изсвирила по начин, който ни кара да претворим всеки текст в реалност.

Green Day – Basket Case

За Green Day може да се изпише нещо, което да се върже 1/3 на „Война и мир“. Няма място обаче. Весело прекарване в лудницата.

The Offspring – Hit That

Винаги сме твърдели, че понякога най-добрият начин да решиш проблем е с удари – многократни и по меките тъкани. Наританият проблем е безпомощен проблем, а сега напред и с песен на уста.

Pennywise – Stand By Me

Както споменахме, пънкарските кавъри са доста забавни. Ето един от група, избрала за име известния килър клоун-чудовище, падащ си по деца. Започва кротко и някак стандартно, докато не…

SKA-P – Gato Lopez

Лопес е котарак, при това вървежен, а SKA-P като едни от най-разкачените иберийци го възпяват. Какво да ги правиш – испанци. Резултатът – едно от най-живите парчета, пръквали се на онзи прокълнат полуостров. Внимание – ако планирате да ходите на техни концерти, да знаете, че всеки завършва с нещо като мини бунт. Край на вниманието.

Zdob si Zdub – Videli Noch

Молдовци. Познавахме един, който се занимаваше с разни тъмни дела или тъмните дела се занимаваха с него. Беше много жив, преди да го приберат. От време на време му изпращаме цигари. Тези молдовци обаче няма да ги приберат освен за концерт. Луд концерт.

Popa Sapka – Amerika Evropa

Румъния винаги е била объркана между двата континента – криза на идентичността. Акордеончето добре поднася, скачането е задължително!

Flogging Molly – Tobacco Island

Възхищението, което храним към лудите ирландци, разказващи части от историята си в музика, караща ни да търчим по диагонал от и към тавана, е силно объркващо за възприятията. Не сме сигурни какво написахме.

А след хубавия, и музикален завършек на уикенда, седмицата можеш да започнеш така.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *