5 сериала, които да не пропускаме през ноември

След края на Кевин Спейси на кого ни оставят „Нетфликс“ и компании?

0 коментара Сподели:

Както и зимата винаги ни изненадва, така и Кевин Спейси и разразилият се около него скандал ни оставиха в шок и ужас точно като след финален епизод на „Игра на тронове“. „Нетфликс“ обяви края на „Къща от карти“, въпреки че това уж нямало нищо общо с обвиненията в сексуален тормоз, които заваляха към главния герой на поредицата. За щастие светът е голям и сериали дебнат отвсякъде, така че ето и пет предложения, които да ни скрият уютно под дебелия телевизионен юрган.

Хрониките за Франкенщайн / The Frankenstein Chronicles

Черната готик драма, развиваща се през XIX век, се връща за втори сезон и вече се чудим дали някога Шон Бийн ще успее да го докара до края на някоя поредица, без да бъде отстранен преждевременно. Сега го виждаме като получудовище-получовек, след като (SPOILER ALERT) бе убит в последния епизод на сезон 1. Той е известен с това, че редовно го убиват – още от "Златното око" до "Игра на тронове", така че никой не се изненада, след като детективът Джон Марло бе изпратен при своя създател, след като погрешно бе осъден за убийство. Но ето ти още един неочакван обрат – в сага, в която смъртта е просто малко, дребно обстоятелство, сега виждаме персонажа на Шон Бийн отново жив… е, горе-долу… Но докога ли ще е така?

Оправдан / Acquitted

Студеният ноември няма да мине без един още по-студен и зловещ норвежки трилър. Знаете нашата страст към тях и тя винаги намира с какво да се захрани. Поредното предизвикателство за любовта ни към скандинавските сериали ноар е именно Acquitted. Той разказва историята на богаташа и мегавлиятелен бизнесмен Аксел Борген, който се връща от Азия, за да заживее в малко, уж спокойно селце в Норвегия, за да спаси фирмата си от фалит. Въпреки че е бил осъден и после оправдан за убийството на своята приятелка от училище преди 20 години. Сега Аксел е преследван от своето минало и някои от селяните все още не искат да имат нищо общо с него. Вторият сезон разглежда из основи обстоятелствата около зловещото убийство.

Синята планета 2 / Blue Planet II

Много вода изтече, много гаджета сменихме, много хелоуини празнувахме, откакто оригиналната документална поредица "Синята планета" ни запозна с уникални, невиждани до този момент същества и животни, чието поведение дотогава не бе улавяно на лента. Благодарение на възможно най-високата тогава технология, успяхме да надзърнем в дълбините на невиждания и мистериозен свят на нашите океани. Сега още по-напредналите технологии ще позволят на това изживяване да стане още по-уникално. Екипът и продукцията са изкарали повече от 1000 часа в Дълбоките води, заснемайки дебрите на всеки континент и океан. Използвана е нова технология, за да се снимат още по-отблизо тайните на водата и да видим още по-невероятни, почти мистични същества.

Берлински Вавилон / Babylon Berlin

Нова поредица на HBO, която обещава да е от онези… хитовите. Първият епизод ни вкарва в суровата действителност на 1929 година, когато немската столица и нейните граждани преживяват доста кризисни времена. Гереон Рат е млад полицейски инспектор от Кьолн, прехвърлен в Берлин, за да реши криминален случай, свързан с порноканал на берлинската мафия. Това, което изглежда като случай на изнудване, се оказва скандал, който променя живота на Гереон и близките му. Заедно със стенографката Шарлот Ритър и партньора си Бруно Волтер Рат се сблъсква с корупция, трафик на наркотици и оръжие и престъпления, които ще поставят под въпрос верността и морала му. Накрая, което не се случва за първи път в сериал, не е ясно кой е приятел и кой – враг.

Младият Шелдън / Young Sheldon

Нека си го признаем, „Теория за Големия взрив“ не би бил това, което е, ако не беше Шелдън. Затова и напълно очаквано майсторите на ситкомите Чък Лори и Стивън Моларо решават да направят поредица само за Шелдън… като дете. Само това е достатъчно, за да ни заинтригува, и няма да казвам повече. Добре, де… Поредицата, освен че проследява живота на 9-годишния Шелдън Купър, се гмурка и в битието на неговото твърде типично американско семейство от Източен Тексас. Виждаме как Шелдън се опитва да се справи със света около себе си, докато семейството му се опитва да се справи с него.

А на кино от 10 ноември гледаме…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *