5-те филма, заради които ще заобичаш Уес Андерсън

Цвят и фантазия

0 коментара Сподели:

Решихме да те подсетим за един американски режисьор, известен с индивидуалния си стил. За кого иде реч? За Уес Андерсън, разбира се. Филмите му са чиста поезия и фантазия в комбинация с бурлески герои. Сюжетните линии са визуален разкош. Ето 5-те му филма, които трябва да гледаш.

Grand Budapest hotel 2014

Несъмнено един от най-необикновените филми на Уес Андерсън. Кани зрителя в чуден дворец на ар деко. Макар че мястото изглежда сякаш се е родило във въображението на режисьора, това всъщност е истинско място, наречено Görlitzer Warenhaus.

То е един от най-старите търговски центрове в Германия, датиращ от 1912 г.

Всички закрити сцени са снимани в това необикновено място. Уес Андерсън за пръв път завладява Германия с този филм, спечелвайки му четири „Оскара“ през 2015 г., включително и за „Най-добър режисьор“.

Moonrise Kingdom 2012

Действието се завърта на голям остров в Нова Англия през лятото на 1965 г. Тийнейджърите Сузи и Сам се влюбват. Сключват таен договор и избягват. Семействата им са обезпокоени, но бурята ще наруши стремежа им да ги намерят отново. Moonrise Kingdom изобразява великолепна картина на детството, която е както нежна, така и изпъстрена със свободен дух и загубени сънища.

The Darjeeling Limited 2007

Филмът отвежда зрителя на пътуване с влак през Северна Индия заедно с трима американски братя – Франсис, Питър и Джак. Те правят духовно пътуване заедно една година след смъртта на баща си. По време на пътешествието си героите откриват екзотични ландшафти с рядка красота. Филмът е неустоима пощенска картичка от Изтока, подписана от Уес Андерсън.

The Royal Tenenbaums 2001   

The Royal Tenenbaums описва историята на семейство с блестящо бъдеще, което се разкъсва от развода на родителите. Един от култовите филми на Уес Андерсън.

Костюмите (най-емблематичният костюм на Гуинет Палтроу от Fendi) и сценографията са наистина запомнящи се.

Например апартаментът, подобен на пашкул.

Hotel Chevalier 2007

 Джак Уитман (Джейсън Шварцман) получава посещение от бившата си приятелка (Натали Портман) в парижката си хотелска стая. Хотел Chevalier е 13-минутен късометражен филм и е получил критики. Историята е разказана както смешно, така и докосващо. Жълтото доминира както в много от филмите на Андерсън. Било то по стените или върху героинята и дрехата. Миг чиста поезия – кратък, но силен.

Спретнахме тази селекция, за да ти предложим добър избор за някоя киновечер с приятели. Уес Андерсън и неговите филми гарантират добро изживяване. 

Гледай и „Три билборда извън града“. 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *