Когато животът застине, за да видиш красотата му

Един ден в Барселона

0 коментара Сподели:

“Искаш ли да видиш най-красивото нещо, което съм заснемал?”, Рики зададе въпроса с лек шепот. Той и Джейн седнаха на дивана и просто гледаха видео на пликчето, което вятърът подмяташе в произволен танц. Тогава той, сякаш живеещ между дълбокия транс и сегашния момент, почти прошепна – “Това е денят, в който разбрах, че зад всяко нещо се крие този цял един живот”…

Разбира се, сцената е от филма “Американски прелести” и е от онези магнетични малки моменти, които винаги ни улавят неподготвени – със своята простота, но и гениалност.

Пликчето се носи спокойно, неразбиращо проблемите на света около него. Носи се в мир с всичко наоколо.

Този миг носи чувство за спокойствие. И всъщност в живота, в който времето буквално ни мята във вятъра на ежедневието, нямаме ли нужда да спрем за малко и да видим цялата красота около нас? 

Това се въртеше в главата ми, докато пътувахме по тесните пътища, отвеждащи ни извън шумния, шарен и дори леко щур център на Барселона, към по-спокойните покрайнини. Спокойни, но не по-малко красиви. Снеговалежът се засилваше, а това не е толкова типично за този район на Испания. Дърветата започваха да губят леко цвета си под белия слой натрупали снежинки, когато спряхме до красива вила. А снегът продължаваше да вали все така силно, сякаш предизвикващ това, което трябваше да изживеем.

Започнахме да изчакваме стъпалата към красивата постройка, а навсякъде около нас имаше балони с хаштага #withgalaxy. Тези думи ни посрещнаха и пред входа, но този път големи, обградени от светлини. Навсякъде, накъдето погледнех, виждах усмихнати хора, които снимаха – снега, сапунените балончета, които летяха във въздуха, снежните топки, които стремглаво се носеха към черно-белите мишени, или просто правеха първите си селфита с новите флагмани на Samsung – Galaxy S9/S9+.

Общото във всяка сцена беше това, че всеки се опитваше да улови красивия момент, застиналия, макар и само за секунди момент – красив, неподправен, странен, освободен.

Хора се хвърляха в басейн от топчета, снимаха се във вихър от балони.

Да, тук нямаше найлоново пликче, но имаше толкова много неща, зад всяко от които се криеше наистина цял живот. 

Разбира се, не можех да не се впусна в това – да уловя мига, да го запечатам, да го споделя после с приятели. Защото това е и причината днес да използваме толкова много камерите на смартфоните си, нали? За да комуникираме, да споделяме, да спрем всичко около нас просто за един миг. 

И именно това е основната идея на флагманите на Samsung, които бяха представени в онзи снежен ден в Барселона – да споделим красотата на живота, на мига. За да отговорят на това предизвикателство, новите смартфони имат подобрена камера. Освен че вече се справя по отличен начин с кадрите при ниско количество светлина, тя вече снима и видео в 920 кадъра в секунда… или истински впечатляващ супер забавен каданс. Той е като машина на времето, която прави 0.2 секунди да се разтеглят до цели 6 секунди. Ето това е да уловиш момента!

Няколко дни по-късно беше време Galaxy S9+ да посети още едно снежно място – красивия Лондон. Ако Барселона е темпераментът, то Лондон е сдържаният джентълмен – с класическата си красота, но онази магнетична магия, която невинаги можеш да уловиш от първия момент. Тук дойде времето да се развихря и с новия начин на комуникация – виртуалното ми аз! Предната камера на Galaxy S9/S9+ има нужда едва от няколко секунди, за да пренесе лицето ми във виртуалния свят, а след това да записвам поздрави или да пращам приятни Gif-чета на приятели. Но с моя лик, по начина, по който искам аз.

Забавен каданс, снимка на тъмно с приятели или просто красотата на света около нас. Улавянето на всеки момент е това, което понякога ни носи усмивката в момента, в която тя липсва. Именно това е и силата на новата камера в Galaxy S9/S9+ – тя ни помага да спрем света около нас, за да го видим и оценим.

Ако искате да научите още за Galaxy S9/S9+, очаквайте пълното ревю на страниците на HiComm.bg.

Ето и няколко приложения, които ще те направят фрийленс – суперзвезда.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *