Едно цяло небе пълно с музика

Florence and the Machine отново изкараха топ сингъл

0 коментара Сподели:

Миналата седмица завърши с премиерата на един новия сингъл. Слагаме му удивителна, защото парчето е готино и е на банда, на чиито музикални способности прекланяме глава и пеем, докато ни заболи гърлото.

Колкото и да се вживяваме обаче, и най-добрите сред нас няма да доближат гласовите дебри на Welch. Мадамата е толкова добра в това, което прави, че неслучайно е обявена за един от най-мощните вокали. Всъщност дарбата на Флорънс Уелч не е само това, ами се разпростира по-далеч. Освен вокалист англичанката е и композитор. Групата ѝ Florence and the Machine датира от 2007 г., а инди рок стилът ѝ печели доста бързо хиляди фенове по цял свят. Дебютният студиен албум беше пуснат през 2009 г. и моментално се подреди на първото място в първите пет седмици на класацията за албуми в Обединеното кралство. Оттам нататък посоката е само нагоре. Валят номинации и награди всяка година, да не ги изреждаме, че списъкът е дълъг – най-добър албум, най-добър вокал и т.н и т.н.

Ще вмъкнем само, че Florence and the Machine бяха номинирани за седем награди „Грами“, а освен това бандата се представи и на концерта за Нобелова награда за мир през 2010 г.

Новият сингъл Sky Full Of Song е поредното им красиво парче. В първите си коментари за него Florence сподели:

„Това беше песен, която просто падна от небето. Понякога, пеейки, мисловно се извисяваш и е трудно да се върнеш обратно. Имаш усещането за безкрайност и полет и трябва някой да те сграбчи и приземи. Това е невероятно и магическо преживяване, но понякога и много самотно.“

Това, което може да се каже за групата, е, че има богатство. Някои намират в нея много музикални жанрове, едни я припознават като rock and soul, други като indie rock, а всъщност стиловите определения хич не са важни. От значение е красивата музика, така че – наслаждавай ѝ се колкото можеш повече, а сингъла Sky Full Of Song можеш да превърташ тук.

Припомни си тези три гласовити дами, без които музиката нямаше да е същата.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *