DRAKE отново ужили отровно добре

Така да се каже - момчето изби рибата с новия си албум „Scorpion“

0 коментара Сподели:

Сигурно маса световни хип хоп звезди се чудят „как го прави“. Той буквално е машина за музика. Създава хит след хит, феновете му по цял свят не можеш да ги преброиш и с най-точната статистика, сигурно сам не си знае успеха и въобще DRAKE да си в днешно време… 

На 29 юни беше премиерата на новия му албум, озаглавен „Scorpion”, който ужили цялото земно кълбо.

Само за ден албумът е стриймван над 170 млн. пъти в Apple Muzic, което е Уау отвсякъде. Всъщност през март тази година излезе и албумът „More Life”, който в същата платформата генерира 89,9 млн. стриймвания само за първите 24 часа, този път обаче канадският рапър надмина собствения си рекорд – „Scorpion” е поредният му най-голям световен дебют. И това не е всичко. Минаваме на Spotify. Там чисто новият двоен албум е стриймван над 132 млн. пъти само за ден и с този „удар“ DRAKE подобрява рекордните 78,7 млн. стриймвания на Post Malone с “Beerbongs & Bentleys” от април 2018 г. В деня на премиерата си само за един-единствен час Scorpion генерира 10 млн. стриймвания.

С тия факти новият албум направо си е достоен за платинен сертификат, а двата водещи сингъла – „God’s Plan” и “Nine for What”, му носят съответно 8 пъти платинен статус и за втория още 3 пъти платинен статус. Това е, всички мълчат пред тези факти. Така да се каже – момчето изби рибата и повече от заслужено бе удостоен с отличието „Най-сертифициран артист“ от Асоциация на звукозаписната индустрия RIAA.

И все пак, ако случайно си един от малкото, както стана ясно, фенове на DRAKE, който хем не спира да слуша музиката му, хем е пропуснал новия албум, ето тук можеш да се сдобиеш с него за минути. Ето и tracklist-ата:

A SIDE

  1. SURVIVAL
  2. NONSTOP
  3. ELEVATE
  4. EMOTIONLESS
  5. GOD’S PLAN
  6. I’M UPSET
  7. OUT OF 10
  8. MOB TIES
  9. CAN’T TAKE A JOKE
  10. SANDRA’S ROSE
  11. TALK UP (ft. JAY-Z)
  12. IS THERE MORE

B SIDE

  1. PEAK
  2. SUMMER GAMES
  3. JADED
  4. NICE FOR WHAT
  5. FINESSE
  6. RACHET HAPPY BIRTHDAY
  7. THAT’S HOW YOU FEEL
  8. BLUE TINT
  9. IN MY FEELINGS
  10. DON’T MATTER TO ME (ft. MICHAEL JACKSON)
  11. AFTER DARK (ft. STATIC MAJOR & TY DOLLA $ING)
  12. FINAL FANTASY
  13. MARCH 14

 

И нека оркестърът да свири с още предложения тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *