5 хорър филма със смисъл, които да гледаш около Хелoуин

Споделяме с теб нашите находки, защото готините ужаси са много повече от стряскащи моменти

0 коментара Сподели:

Феновете на жанра ще ни разберат – ние постоянно търсим филми на ужасите, които не просто да ни стряскат, а да имат смисъл и логично обяснение накрая. Грабвайте пуканките, защото по случай Хелoуин ви представяме топ пет на нашите находки в хорър жанра:

Hereditary

(на снимката горе)

Първото ни предложение е безспорно най-добрият хорър филм за 2018 година. Лентата на режисьора дебютант Ари Астер показва, че той се е учил от най-добрите филми в бранша и е създал смислен и много страшен филм. Астер знае как да ни разстрои, уплаши и дори ужаси.

Историята започва с едно погребение на възрастна жена, след което разбираме, че събитията се развиват около нейното семейство – дъщеря ѝ, двамата ѝ внуци и съпруга на дъщеря ѝ. Странни неща се случват в къщата им, а тайните излизат една по една.

Ще поставим нещата така – който издържи първата половина на филма, след това няма да съжалява. Съвет от нас – не гледайте трейлъра, той насочва очакванията в грешна посока.

The Witch

Още един доста тежък и зловещ филм в класацията. Режисьорът Робърт Егърс разчита на по-нестандартен метод в изграждането на ужаса във филма. TheWitchот самото начало дава заявка за филм, който трябва да бъде приеман много сериозно. Действието се развива през 1630 година в Нова Англия, а главните персонажи са семейство пуритани, които се борят със заобикалящото ги зло в горите около къщата им.

С това предложение провокираме всеки, който харесва хорър жанра и иска да гледа нещо интересно, различно и смразяващо.

Under the shadow

Иранското кино също има страхотно предложение за хорър филм. Това е лентата на Бабак Анвари, която е само за ценители.

Майка и дъщеря стават свидетели на странни случки в собствения им апартамент. Сюжетът е прост, но уникалността на лентата идва от психологическия ефект върху зрителя. Нищо не се показва директно, ужасът се случва в главата на гледащия филма.

UndertheShadowе алегория за травмите от войната, която достига по нестандартен начин до нас с много оригиналност и брилянтна актьорска игра.

It Follows

Зрители и критици смятат, че именно ItFollowsвъзвръща вярата в съществуването на модерни смислени хорър филми. Режисьор е Робърт Мичъл, а лентата проследява зараза, която се предава по полов път сред американските тийнейджъри. Действието се разгръща бавно, а вместо да подскачаме от страх, ни побиват тръпки. ItFollowsуспява да ни накара да съчувстваме на главните герои и да се поставим на тяхно място, което засилва преживяването и прави филма задължителен за нощта на Хелоуин и не само.

The Haunting Hill House

Последен, но не на последно място е не филм, а цял сериал!

Чисто нов, ние се вълнуваме да го препоръчаме преди всички останали, защото сме сигурни, че за този сериал ще се говори много. The Haunting Hill House e точно това, което хорър феновете могат да пожелаят – заплетена история с духове, която не разчита на стряскане и евтини похвати, а на смразяването на зрителя лека-полека. Признаваме си, още не сме стигнали до финала, но първите три епизода не само не разочароват, а впечатляват. Няма как да очакваме друго, все пак режисьор на продукцията е Майк Фланаган, чиито хорър филми са достойни за отделна статия.

А ако след хорър маратона искаш да смениш жанра с малко повече кадри за любов, тук е тематичната ни селекция  

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *