Шест сериала, които да не пропускаме през юни

След страшния хит с „Чернобил“ идва време за още една трагедия на малкия екран…сбогуване с „Теория за големия взрив“

0 коментара Сподели:

Сега. Наясно сме, че може би 90% от вас (които имат достъп до една определена търсачка за торенти в интернет) най-вероятно са гледали последния епизод на „Теория за големия взрив“. И едва ли ще ви кажем нещо ново с финала на сериала. Но просто сърце не ни дава да пропуснем този епичен (не по-малко от финала на „Игра на тронове“) край на този невероятен сериал в нашата месечна селекция. Добрата новина е, че с поредиците, които ви предлагаме за юни, ще можем да се утешим за сбогуването с Шелдън и компания, като посрещнем у дома отново любимите ни героини от „Големите малки лъжи“ и „Дневникът на прислужницата“.

The Handmaid's Tale
Дневникът на прислужницата 

Стартирайки малко по-късно от очакваното и пропускайки възможността да влезе в номинациите за „Еми“ (което ще направи продуцентите на „Игра на тронове“ много щастливи), третият сезон на антиутопичната поредица ще ни представи новите участници в екипа Кристофър Мелони и Елизабет Рийсър. За съжаление все още не сме изгледали първия епизод и ще трябва да вярваме на думите на критиците, които споделят, че за разлика от предишния сезон, в който сякаш авторите нарочно забавяха историята, сега има повече динамика. Когато последно видяхме Джун, изиграна от Елизабет Мос, тя взе решение в последния момент да не бяга към Канада с Емили. Вместо това предаде в ръцете ѝ своето бебе и се върна в Гилеад с мисия да спаси дъщеря си Хана. Критиците са разделени в мнението си за този финал и смятат, че трети сезон трудно ще възстанови доверието ни в Джун. Други обаче смятат, че би било нелепо да оставиш дъщеря си и да избягаш. Това, което ни се подсказва, че ще се случи, е: 1. Битката на Джун е в центъра на историята. 2. Ще проследим бягството на Емили и бебето Никол и спасяването им в Канада? (Може би!). Какво обаче всъщност предстои да се случи, ще разберем сами съвсем скоро – премиерата е на 5 юни.

NOS4A2
Носферату

Сериалът е базиран на едноименния роман от 2013 година с автор синът на Стивън Кинг – Джо Хил. Най-новите оригинални серии на AMC ни представят Закари  Куинто като зъл вампир, който краде души и има неприятния навик да отвлича деца и да ги принуждава да прекарват живота си в алтернативен, фантазен вариант на истинския живот и да обитават различна вселена, позната като Кристмасленд (и там не е много приятно, не го свързвайте с Коледа). Единственият човек, който може да го спре, е млад артист със свръхтестествени способности. 

Big Little Lies
Големите малки лъжи

Започваме с добрата новина! Мерил Стрийп ще е една от невероятно яките „железни лейдита“ на екрана в безспорния хит, обрал осем „Еми“-та след първия си сезон, „Големите малки лъжи“. Петорката от Монтерей си е иначе същата: Рийз Уидърспун, Зоуи Кравиц, Лора Дърн, Шайлийн Удли и Никол Кидман. Поредицата на HBO е по едноименния бестселър на Лиан Мориарти. Героините Мадлин, Селест, Джейн, Бони и Рената са преследвани от вина, докато майката Мери Луиз Райт иска да разбере истината за смъртта на сина си. Дано я уцелят с поне едно токче по главата!

"Чернобил" – сериалът, който ще ви накара да се разтреперите

Black Mirror
Черното огледало

Черното огледало най-сетне се връща за своя така дългоочакван пети сезон. Който ще е само… от три епизода! Но наистина качествени, казват критиците. Пресъздавайки неочакван обрат, всичките епизоди разглеждат близкото бъдеще, в което технологиите са направили живота ни… по-добър и по-щастлив. Представяте ли си? Не. Това въобще не е истина. Това, което е истина, е, че Майли Сайръс се появява в един от епизодите, а другите звезди са Тофър Грейс, Антъни Маки, Андрю Скот и един много, много сладък робот. Няма нужда да правите кой знае какъв избор, просто натиснете play на 5 юни.

Years and Years
Година след година

Знаете, че няма как в нашата селекция да пропуснем нещо с британски вкус. И няма да спрем дори и след Брекзит! Те излизат от ЕС, но от сърцето ни – не! Новата развиваща се в бъдещето шестсерийна продукция на Би Би Си разказва за едно голямо, голямо и доста отчуждено семейство (което включва и невероятната Ема Томпсън) в Манчестър, Англия. Сериите започват с важно събитие, случило се в една фатална нощ през 2019 година, и след това ги виждаме отново същите хора след 15 години. Сериалът проследява сложната паяжина от отношения, симпатии и вражди, обусловени и от някои важни политически сътресения. Също така ще видим и как британските артисти смятат, че ще изглежда Великобритания през 2034, когато Брекзит вече би трябвало да е факт. (Спойлер: Тръмп ще е отново избран за президент на Америка!) Минисериите са плод на един от най-големите и известни автори на тв продукции Ръсел Т. Дейвис (Doctor Who, Queer as Folk, A Very English Scandal).

Защо "Игра на тронове" се провали

The Big Bang Theory
Теория за големия взрив

Някои неща във Вселената са просто неизбежни: на всеки три месеца ще има филм със супер герои по кината, всеки ден някоя рок станция ще пусне „Хотел Калифорния“ на Eagles и всяко лято ще има невероятно силен нов сезон на „Теория за големия взрив“. Ситкомът за група нърдове и сервитьорка, мечтаеща да стане актриса, и техните животи в два отсрещни апартамента започна през 2007 година като на шега и без никой да очаква какво предстои, и оттогава не спира да печели все повече зрители. Стигна се дотам, че дори някои сравняват „Теория за големия взрив“ с „Приятели“ и неговия успех. И след всичко това шокиращо сезонът, който ще гледаме през юни по HBO, ще е последен.  Продуцентите казаха: „Стига“. Взимаме си сбогом с Пени (Пени… Пени… Пени…), Шелдън, Леонард, Радж, Хауърд, Бернадет, Ейми и Стюарт. Няма да си разваляме удоволствието, като подсказваме какво ще се случи, но едно е сигурно – финалът ще е наистина емоционален.

John Wick и изкуството да риташ задници

София отново играе Бостън в Absentia

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *