НАПРАВИ СИ: СМОКИНИ С КОЗЕ СИРЕНЕ

Съботното ти кулинарно вдъхновение

0 коментара Сподели:

Надя Кънева

Кога, ако не в събота, можеш да отделиш половин час да се развихриш в кухнята. И въпреки че познаваме местата, които в кулинарно отношение могат да скрият шапката и на най-претенциозния, понякога онова, което си забъркаш сам, се оказва най-сладко. Ето защо решихме, че всяка седмица в събота ще ти даваме предложение за хапване или пийване, с което да шашнеш себе си, а защо не и някой готин човек край теб, който е заслужил…

СМОКИНИ С КОЗЕ СИРЕНЕ

Смесвайки солено и сладко, бихме могли да получим както десерт, така и предястие. Сам избираш кога да поднесеш творението си. Продуктите, необходими за приготвяне на смокини с козе сирене са:

6 големи смокини
100 г козе сирене
30 г кедрови ядки
30 г мед
30 г масло


Започваме с едно лесно и вкусно предястие. Измий смокините и ги разрежи от долната страна, като целта е да заприличат на цвете. Постави всяка в предварително намазан с масло индивидуален съд за печене, поръси с кедрови ядки и мед, а в средата сложи парче козе сирене. Трябват им около 6-7 минути във фурна на 200°С, докато сиренето започне да се топи и да хваща златиста коричка. Специфичният му аромат се съчетава чудесно с плодовия вкус на смокинята, а медът и кедровите ядки допълват букета от вкусове. Сервирай ястието топло, придружено от малко хляб за чудесния сос на дъното.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *