МАРШРУТ НА КВ. ЛОЗЕНЕЦ

0 коментара Сподели:

Вече над 10 години обикаляме най-добрите ресторанти в центъра на София. Познаваме ги толкова добре, че може да те заведем до всеки един от тях с кърпа на очите и да си поръчаме най-вкусните специалитети, без много да го мислим. Този път обаче излизаме от рамките на идеалния център и се качваме до постоянно развиващия се квартал Лозенец, където сме на лов за нови вкусни локации от нашите и можем да препоръчаме с чисто сърце.

CASA DE CUBA

Хавана се движи под звуците на пъстра музикална партитура. Тя се поклаща, флиртува, а ние се потапяме в нейната атмосфера всеки път, когато попаднем в Casa de Cuba. Първият кубински бар на София ни посреща с над 200 пенливи коктейла и 30 вида ром в менюто си и поне веднъж в седмицата раздвижва телата ни с автентична музика на живо, храна за душата на всеки пътешественик.

HAMACHI

Тръгваш по тихата уличка „Орфей“ в квартал Лозенец и попадаш директно в Далечния изток. И там неусетно се потапяш в света на Hamachi, където те завладяват традиционните вкусове на мисо супа, екзотични салати, скариди, краб, миди Сен Жак, прочутата японска темпура и така неустоимия сикрет стек от Black Angus на дървени въглища.

LA BOTTEGA PRIMA

Първата La Bottega отвори врати именно в Лозенец и от тогава до сега често акостираме на „Милин камък“, когато сме на вълна дълъг и разточителен обяд по италиански. Тук, освен че можем да похапнем най-вкусните пици и пасти в околието, има и спретнат магазин, от който на излизане си взимаме италиански изкушения за вкъщи. В списъка ни винаги са пастата, зехтинът и вкусните колбаси.

LEO'S PIZZA TRATORIA

Ухание на добре препечени пици се носи по целия булевард „Никола Вапцаров“, а ние следваме ароматните следи чак до входа на тенис  кортовете. Там е сгушена любимата ни Leo’s pizza Trattoria, а на прага й ни посреща папа Бианки, който усмихнато подканва да пробваме най-добрата „Маргарита“ и тосканския шедьовър Bistecca alla Fiorentinа. Доверяваме му се напълно, както всеки друг път!

SOUL KITCHEN

Soul Kitchen е плод на разнородни в интересите си приятели и кулинари и олицетворява тяхната философия за вкусна и свежа храна. Харизматично място, в което можеш да избираш от меню без животински продукти, съставки с млечен произход, изкуствени добавки, подобрители и оцветители. Чиста храна от сезонни продукти, която при първа възможност хапваме в толкова-тосканската-градина.

TABIET

След лек ъпдейт на салона и зимната градина Tabiet се връщат в списъка с най-добрите места в Лозенец. Минаваме оттук, за да опитаме новия им бургер „Кианина“, печените свински ребърца с хрупкави картофки и задължителната целувчена торта със сезонни плодове. Следобедните си бягства правим с бестселъра на сладкаря – чийзкейк с бисквитки „Орео“ на чаша италианско кафе.

АМБАСАДОР

Ресторант „Амбасадор“ в хотел „Маринела“ е перфектното място за кулинарни срещи, когато сме в района. Изгледът към японската градина ни действа много дзен и разговорите минават неусетно. Отскоро го навестяваме и в неделя, когато закуската се превръща в ранен обяд. Страхотният брънч е дело на шеф Андрей Стоилов, който предлага изобилие от сладки и солени изкушения и изстудено просеко като начало.

СЕНЬОР ДОМАТ

Повод за гордост тук са пиците, немските наденички и телешкият бургер и понеже многократно сме им се наслаждавали, дойде време да споделим и с теб това си наблюдение. Ако си фен на късния обяд, то непременно се възползвай от всекидневния happy hour между 15:30 и 17:30 часа, когато всички големи пици са с 50% надолу, а в сряда и четвъртък следобед при всяка алкохолна напитка имаш още една бонус от заведението.
 

ВИЖ И ДРУГАТА СТРАНА НА ЛОЗЕНЕЦ!

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *