BBQ & GRILL МЕСТАТА В СОФИЯ

Добре изпечени от всички страни предложения за най-вкусните стекове и други BBQ глезотии

0 коментара Сподели:

Лятото трябва да е хрупкаво, сочно, с перфектна коричка и невероятна марината и понеже знаем, че го обичаш точно такова, сме ти подбрали топ локациите за най-доброто BBQ & Grill в града. Специално за теб обиколихме, пробвахме и снимахме, а ресторантите, които попаднаха в селекцията ни, със сигурност ще те накарат да искаш да ги посетиш на мига. Избери си място, отпусни колана с една дупка и действай смело. Август позволява!

CRYSTAL STEAK HOUSE

И преди сме ти разказвали за този малък рай за любителите на месо. Тук половината меню е посветено на BBQ-то и изобилства от редки интернационални представители от Аржентина до Австралия. Може да откриеш както отлежали, така и млади крехки меса. Родните ферми също са добре представени. Филета, стекове, котлети и ребра с уникален вкус, приготвени на специалния Josper Grill. Не пропускай!
11:00 – 24:00 (пон.-пет.)
12:00 – 24:00 (съб.-нед.)
ул. „Аксаков“ 14, 0885 111 180

ZEKO ‒ БОРОВО

Турският ресторант Zeko е мястото, когато искаме да се поглезим с перфектна турска кухня и традиционни деликатеси на скара и грил от най-висококачествено месо. Тук идваме и заради невероятния майстор готвач, и заради приятелското отношение, а когато искаме да изпитаме нещо наистина специално, поръчваме любимите ни адана и бейти кебап. За още наситен вкус – пробвай на място!
11:00 – 23:00
ул. „Пирински проход“ 36, 0893 562 322

ZEKO ‒ МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ

Турският ресторант Zeko намагистрала „Тракия“ е задължителната ни спирка на връщанеот морето. Това е мястотос превъзходна турска храна,традиционни вкусове, отличен готвач и бързо обслужване.Незабравими са турските имеднометрови хлябове и ароматните шишове, изпечени впещ и на дърва. Ние се връщамеи заради всички останали меснивкуснотии. Пътят си заслужава!
08:00 – 24:00,
61-ви км, АМ „Тракия“, 0899 255 595

HASIENDA

След като Hasienda до последно се бореше за най-добро BBQ & Grill място в годишните ни награди, сега те са още по-амбицирани и решени да ни впечатлят в тази категория. Посрещат ни с автентична плескавица с балкански кашкавал. Тук главният готвач е сърбин, така че му се доверяваме напълно и нападаме тази вкуснотия веднага след като ни я сервират и снимаме. Превъзходна!
11:00 – 23:30
бул. „Цар Борис III“ 94, 0886 276 973

RIVER SIDE

Когато искаме прохлада, зеленина, невероятна градина и интернационално меню, избираме ресторант River Side. Идваме и заради прекрасното барбекю, като фаворит са ни сочните им свински ребърца. Тук е и едно от малкото места, където си заслужава да изпиеш чаша жива бира. НВН е живо пиво тип pilsner/lager, произвеждано в микропивоварна по немска рецепта, изцяло с немски продукти и планинска вода.
11:30 – 24:00
кв. Драгалевци, под лифта, 0876 123 466

SAMER GRILL HOUSE

На входа на любимия ни Южен парк попадаме в Samer Grill House, вълшебния свят на ориенталската кухня. Поводът, по който сме тук, ни отвежда право към хладилната витрина, която ни предлага богато разнообразие от агнешко и телешко месо, турски и арабски кебап. Тук са истински майстори на месните ястия, приготвени на пещ с дървени въглища. Мястото е перфектно и за официални делови срещи.
10:30 – 23:30
ул. „Бяла черква“ 1, 0877 779 828

SAMURAI

Акостираме с нож и вилица пред ресторант Samurai на „Витошка“, където BBQ менюто е запазената им марка. То изобилства от телешки стекове, шашлици, пилешки филенца и избора на Go Guide – мариновани свински ребърца, гарнирани с бейби картофки. В кадър влиза и най-търсеният бургер с бекон в района „Чичо Сам“. Тук всичко, което минава през грила, има истински завършен вкус. btw Десертите са собствено производство и са супер.
08:00 – 24:00
бул. „Витоша“ 24, 02 996 3660

SPAGHETTI KITCHEN

Едва ли ще се изненадаш, но италианците правят добре всичко, до което се докоснат в кухнята. Не е изключение и несравнимото им Grill & BBQ, което в Spaghetti Kitchen обичат да ти поднасят винаги перфектно. През август от мястото те изкушават с най-сочните агнешки котлети в привлекателната компания на глазирани тиквички със спанак. Истинско изкушение за ценители.
10:00 – 01:00
ул. „6 септември“ 9, 0890 566 666

SPAGHETTI KITCHEN BAR

Spaghetti Kitchen & Bar продължава традицията на веригата да ти предоставя върховно изживяване за всички сетива. Освен на готина обстановка тук можеш да разчиташ и на наслада за небцето. Фенове сме на свинския котлет с див ориз и киноа, но когато искаме пълна нирвана, залагаме на Блек ангъс стек, приготвен на Josper грил с рукола, каперси и сол Малдон, поднесен с мармалад от лук и зеленчуци на плоча.
08:00 – 03:00
ул. „6 септември“ 9, 0890 566 666

STREET CHEFS

Когато става въпрос за истинско барбекю, първосигнално се сещаме за любимите ни агенти от Street Chefs. Която и локация да избереш, дали тази на „Парчевич“ в центъра или на „Козяк“ в Лозенец, знай, че вкусът е един и същ. Превъзходен. Освен популярните им бургери тук можеш да хапнеш и висококачествени Т-бон стекове от месодайни български породи. Говорим за красавеца на снимката. Ямии.
11:00 – 22:30,
ул. „Парчевич“ 58-60 / ул. „Козяк“ 2-4, 0889 052 565

TABIET

Майсторите от Tabiet винаги са знаели как да ни нахранят вкусно, качествено и с прецизност. Стила не можеш да го сбъркаш, а когато става въпрос за перфектни Grill & BBQ локации, тук е първата ни спирка. Този път сме изкушени от любимия ни лаврак на плоча с лимон, зехтин и риган, а когато сме наистина гладни, залагаме на епичната „Ла Форка“ от говеждо месо Блек ангъс.
12:00 – 01:00
бул. „Джеймс Баучер“ 76, 0888 300 304

THE NEW FOX & HOUND

Когато броят ни е посветен на грила, няма как да пропуснем пъба на „Ангел Кънчев“. Тук може да откриеш супер селекция от Блек ангъс, Бол стек, Три тип и класическия „Фиорентина“. Ние си избрахме прясното baby телешко и свински котлет – и двете доставени от малки родни ферми. За перфектния им вкус master chef-ът ги овкусява с над 10 вида флейвъри (сосове) и ги мята на специалната чугунена грил плоча по британски.
10:00 – 24:00
ул. „Ангел Кънчев“ 34, 02 980 7427

TRAPEZI

Гръцкия Trapezi си го комбинираме всеки път по това време на сезона с ледено узо и неустоимо барбекю. Ресторантът ти предлага вкусни изкушения на дървени въглища с изпитани рецепти на сериозни майстори, а ако още се колебаеш, просто пробвай калмарите, шишчето им сувлаки, дивия лаврак или някое от морските им предложения. Повече няма да ти разказваме, а ще те чакаме на място.
11:00 – 23:00
ул. „Проф. Георги Павлов“ 3, 0882 443 000

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *