Wine & Dine местата в София

Направихме ти маршрут с най-омайните винолисти

0 коментара Сподели:

Виното през февруари е клише. И въпреки това всяка година го повтаряме с огромен кеф и удоволствие. Преминаваме през най-пивкия месец виртуозно, правейки кръгче из по-добрите вино листи в града, а след това ти го разказваме омайно. На следващите страници сме събрали местенца, които са с приятен послевкус и достатъчно добро меню, за да допълни всяко вино изпълнение.

Bistrello 

Ресторант Bistrello олицетворява цялата гама кулинарни и естетически удоволствия, които можеш да изпиташ от едно преживяване, хапвайки навън. Интимната и уютна атмосфера ни позволява с интерес да насочим поглед към отворената кухня. Концепцията предлага възможността пред теб да се случи всеки изкусен процес по приготвянето на ястията. Кухнята на шеф Мирослав Димитров е вихрушка, която забърква микс между познати и непознати блюда, обединени под  високите му изисквания за добър вкус. Бутиково удоволствие е винената листа, която помещава изкусно подбрани френски, италиански и български вина от селектирани малки изби, всяко от които си струва да бъде опитано. Част от новото меню е и рибата треска, поднесена със сезонни кореноплодни, чипс от лилав картоф и ефектна пяна от магданоз, комбинирана с чаша купажно вино Пино ноар и Широка мелнишка лоза.

ул. „Княз Борис I“ 66
0895 405 555
www.bistrello.bg

Crystal Steak House

За нас, aвстралийският Томахоук стек олицетворява кулинарната страст към месото на приятелите от Crystal Steak House. Грижат се всички ястия да бъдат подходящо придружени, а в случая  компания на стека прави специалното вино на кралете – Amarone. Приготвено от зряло грозде с висока захарност, то е особено подходящо за сочните меса, мисълта за които ни кара шумно да преглъщаме.

ул. „Аксаков“ 14
0885 111 180
www.steak.bg

HASIENDA

Никога не сме можели да казваме „не“ на вкусните предложения в Hasienda. Не се лишаваме и от чаша вино с любимите ни ястия като лазанята „Болонезе“, независимо дали ще й се насладим в зимната градина с камина или в уютната обстановка на ресторанта. Любуваме й се с червено вино „Братя Минков“ и фаворитът ни от няколко години насам Сира Le Photographe, с ароматни нотки на шоколад и ликьор от вишна.

бул.”Цар Борис III” 94
0886 276 973
www.hasienda.eu

LA PASTARIA / Sopharma 

Италианското кътче, съчетаващо уют с чудесната си селекция от вина, които са в хармонична симбиоза с поднасяните ястия. С внимание към произхода – филе от „Кохо“ сьомга, органична и отгледана в Самоковския балкан, комбинирано с Ризлинг Шиферкопф, който допълва с аромат на цитрусов грейпфрут и лимонена трева. Тук винаги спазват принципа за хармония между тези два компонента, за да сме максимално задоволени.

ул. „Лъчезар Станчев” 5
0895 500 606
www.lapastaria.net

LA PASTARIA / Шипка 

Поредната комбинация за ценители, показваща връзката между доброто вино и вкусната храна. Папарделе „Чингиале“ право от сърцето на Тоскана, домашно приготвената прясна паста, съчетана със ситно кълцано месо от глиган и пресни горски манатарки с мащерка – поднесена с Шатоньоф Дьо Пап Пиер Анри Морел. Виното – съкровище от аромати с нотки на череша, отключващо вкуса и аромата на ястието.

ъгъла на ул. „Шипка” и 
„Асен Златаров” 24
0895 500 606
www.lapastaria.net

MAMMA MIA

Любимата пица-къщичка в дворчето на улица „Шишман“, която съчетава търсения от нас и компанията ни уют и очарователен вкус на централно място. В Mamma Mia опитваме разнообразни кулинарни предложения. Избираме от всякакви изкушаващи пици на пещ и паста с подправките и автентичния вкус на стара Италия. Всичко, поднесено с внимание, любов и вдъхновение от домашната италианска кухня. Приютяват ни ежедневно, но са помислили и за специалните поводи, на които се нуждаем от повече пространство и старателно обслужване, което да направи изживяването ни топло и незабравимо. От менюто фаворит ни е неповторимото патешко магре с гарнитурата от пюре от кестени и боровинков сос, което си поръчваме с чаша вино Kapatovo Syrah & Petit Verdot & Primitivo от специалната им селекция, която за истински „мама миа“ ефект заслужава да бъде изпробвана от горе до долу и обратно.

ул. „Цар Иван Шишман“ 39
0884 207 036
www.mammamia.bg

Maraia Fusion

Maraia Fusion е елегантно намигване към всички от нас – любители на добрия вкус, който непременно присъства не само в обстановката, но и във всяка една поднесена чиния. Предлагат ни стек „Росини“ от говеждо бон филе, дюксел от гъби, патешки дроб, картофи фондю и глазирани моркови и за финал – сос от трюфел. Всичко от богатото им меню се комбинира с някое от вината в листата, която демонстрира изисканите им предпочитания към всеки детайл от преживяването. Maraia Fusion са известни с висококачествената си селекция колбаси от говеждо месо, собствено производство от „Ангус месно говедовъдство България“, с висока генетика и екологично чисти, без антибиотици и хормони. Всяка хапка е олицетворение на високото качество. Доказано – отлично мраморирано, крехко, тънковлакнесто и вкусно, намери го на www.angusbg.com.

ул. „Г. С. Раковски“ 123 
0882 666 777
www.barmaraia.com

MEZZE

Свикнали сме да се радваме на неповторимия вкус на средиземноморската кухня в ресторант Mezze. Обичаме прясната риба и прясната паста и често трудно избираме кое от двете изкушения да засити гладните ни страсти. Това, което обаче не пропускаме, е чаша вино от селекцията, специално подбрана да събуди морския вкус на всяко ястие в менюто, както например този на любимия тартар от риба тон.

 ул. „Николай Хайтов“ 12
0897 889 185
www.mezze.bg

MORINO

MORINO лично са ни подбрали над 300 вида вина – представители на най-добрите изби по целия свят, включително и специално бутилирано за ресторанта вино от серията Memento MORINO. Компания на селекцията правят вкусните ястия на шеф Искрен Косанов – усъвършенствал уменията си в италиански ресторант със звезда Мишлен. Опитваме ги в лайф атмосферата на гостуващите джаз, фънк и поп изпълнители.

пл. „Македония“ 1
0877 077 225
/Morino Urban Wine & Dine

OLIVE`SEA

Любимата ни спирка за обедно хапване ни приканва да продължим вкусовото си пътешествие и в по-късните часове на деня. Ресторантът Olive`Sea е свеж средиземноморски оазис, творящ кулинарни изкушения на територията на София. Богатото им меню комбинира разнообразието на този тип кухня, поднесено е с отношение от големите до най-малките детайли. Качество, което присъства и в характера на цялото място. Истински празник за ценителите на добрата кухня е стек предложението им от червена риба тон, поднесен с мащерка и изкушаващ финален щрих като бадемовата коричка. Гарнирана е с уакаме, който без излишна помпозност събужда апетита на всеки избрал го сред всички блага в менюто. Листата с вина гарантира високото ниво на кулинарно преживяване, а за финал избора си на ястие допълваме с опияняващия вкус на Chateau Miraval – винена напитка, която прави всяко наше посещение наистина специално!

ул. „Проф. Христо Вакарелски“ 1А
0882 444 140
www.oliveshotel.com

Pastel Grill House

Различното място, в което опитваме разнообразното меню от качествена грил кухня. Чаровната приятелска атмосфера включва енотека с над 100 подбрани етиката като Masi Costasera Amarone, които комбинираме с високия клас скара. Не се колебай да вземеш бутилка от любимото вино и за вкъщи, но не и преди да си отдал нужното на обедните и целодневните месни изкушения, антипасти и десерти!

ул. „Арх. Храбър Попов“ 3
0889 024 240
/PastelGrillHouseSofia

THE VIEW

The View е първенец в надпреварата за неповторима гледка и вкусово изживяване. Специалното си отношение към винените напитки изразяват с разработването на собствения си бранд вина – Augeo Family Estate, които можеш да опиташ само тук, а в менюто им има специални предложения, едно от които са тайолините с черен трюфел, които похапваме, гледайки светлините на града и отпивайки бавно от чашата.

бул. „Витоша“ 89Б 
Милениум Център, ет. 24
0889 724 124
www.theview.bg

VINO & TAPAS

Vino & Tapas са заслужили първото място в сърцата на хората и това го доказа миналогодишното им отличие за „Най-добър вино бар“. Целогодишно можем да се омаем тук, но през февруари предпочитаме това да се случва в компанията на плато микс от телешки кюфтенца в доматен пикантен сос с два вида тапас – част от новото меню. A за изстрелващ старт ни препоръчват свежи червени вина с пикантни нотки.

ул. „Княз Ал. Дондуков“ 38
0878 410 930
www.vinoandtapas.com

КОСМОС

Във вселената на „Космос“ кулинарните изпълнения стигат непознати досега измерения. Яйцата по панагюрски с пушен пипер, чипс от чесън и сняг от сирене са олицетворение на добрия вкус. Финални щрихи нанасяме с чаша вино Spancha. Нежният и силно изразен плодов вкус на този интересен купаж от Мерло, Каберне и Санджовезе разкрива очарованието на това познато и традиционно българско ястие, носещо красиви спомени от детството.

ул. „Лавеле“ 19
0888 200 700
/Kosmos.restaurant

РЕСТОРАНТ МАКСИ

Обновеният ресторант „Макси“ представя новото си изкушаващо меню на 14 февруари. Под чувствените звуци на саксофон и китара звездите на премиерата ще са морски специалитети със скариди и краб и всякакви кулинарни чудеса, които могат да се направят с тях. Не е нужно да споменаваме, но селекцията им от вина е безупречна. Атмосферата е уютна и дискретна, а детският кът с аниматори е винаги на разположение.

бул. „Симеоновско шосе“ 110
0887 909 055
www.maxisofia.com

Ето къде да намерите най-вкусните сандвичи и бургери в София.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *