Сезонните ястия на главните готвачи в София

The word of chefs

0 коментара Сподели:

Като страстни любители на кулинарните градски походи свързваме смяната на сезона с трансформирането на менютата в любимите ни заведения. Споделяме с теб кое, къде и защо да не пропуснеш, за да бъдат преживяванията ти максимално вкусни. Градът става с една идея по-пъстър и динамичен, а ние оставяме всичко старо в миналото и се отдаваме на експерименти с новите предложения на любимите места за хапване и пийване в София.

ATELIER

„Ателие“ винаги са ни радвали с изчистено меню, стегната концепция и френски уют в артистичното им пространство. Сега ни представят изцяло ново пролетно меню с разнообразие от свежи салати с подчертан авторски привкус в рецептите и апетитни меса с тайни маринати. Ние сме абсолютни фенове на трите им разядки, а ако трябва да избереш едно – заложи на скаридите им с ананас, масло, коняк и мента.

ул. „Асен Златаров“ 16
088 620 2717

 

CRYSTAL STEAK HOUSE

Запознаваме те с лятното лице на Crystal Steak House. Изключваме всичко тежко и зимно от менюто и се наслаждаваме на изцяло обновеното в духа на топлия сезон меню. Препоръчваме ти шедьовъра фланк стек – говеждо месо със сос беарнез, сотирани моркови и пържени картофи за финал. Изключително апетитно поднесен, разкрива сезонните вкусове, така както и новите предложения на предястия и салати с нестандартни дресинги.

ул. „Аксаков” 14
0885 111 180
 

HAMACHI-NI 

Когато Hamachi-Ni представят новото си меню, ние със сигурност сме сред първите, които искат да дегустират свежите им салати, веган предложенията и разнообразието от риби в хрупкава темпура. Ако пък трябва да избереш само едно нещо от менюто – не пропускай да се насладиш на дивите им цели скариди Black Tiger, уловени в Индийския океан, с шафран, червено къри, едамаме, броколи романеско, кокосово мляко, оризово олио и сладък батат.

ул. „Г. С. Раковски” 179
0884 262 244
 

HASIENDA

Всички сме поканени на вкусна и уютна барбекю авантюра, в която главно действащо лице е барбекюристът на ресторант „Хасиенда“ – Борислав Иванов. Обхванати от пролетната тръпка за всякакви изкушения на барбекю с пресни подправки, апетитните агнешки котлети с пресни картофки – в „Хасиенда“ винаги намираме най-вкусните резултати. Вземи за десерт ягодов флан и тогава ще си сигурен, че всичко си е на мястото.

бул. „Цар Борис III” 94
0886 276 973
 

Jasmine Gastro Bar е мястото, събиращо под един покрив нашите любими удоволствия – вкусната храна, поднесена по динамичен, модерен начин в компанията на богатия избор от специално селектирани вина, които може да опитваш и на чаша. Разно­образяваме ги с гастро коктейлни предложения за всяко време на деня. Към тях ти препоръчваме хапките със скариди и октопод, перфектни за food and wine pairing.

ул. „Г. С. Раковски“ 114
0878 633 505
 

MAMMA MIA

Няма нищо по-хубаво от мисли за Италия и ястия, които вкусово успяват да те телепортират на същото място. Сезонното меню на ресторант Mamma Mia влиза в пълна сила, а там те чака стек от риба тон, поднесен с тиквички, чери домати и зелен чай със сусам или с други думи – силно развихрената фантазия на Теодора  Йорданова, визуализирана върху плоча. След десертната част можеш да завършиш с ароматно кафе, изпечено на място.

ул. „Цар Иван Шишман” 39
0884 207 036
 

LA PASTARIA / SOPHARMA TOWER

Веригата „Ла Пастария“ ти предлага пица с домашна рикота, овкусена с босилеково олио, сос от жълти чери домати и прошуто „Сан Даниеле“. Спечелила златен медал за „Пица новита“, ястието олицетворява идеята на шеф Маринов – да се приготвят модерни трактовки на италианските класики. За тях използва само традиционни и домашно приготвени продукти, а резултатът е балансиран, наситен и запомнящ се вкус.

ул. „Лъчезар Станчев” 5
0895 500 605

*Ястието се предлага само в La Pastaria Шипка
 

LA PASTARIA / ШИПКА

Ястието с една от най-креативните рецепти – Талиолини неро ди сепия с песто от шамфъстък, спума от риба треска и уасаби чипс. Невероятната комбинация от песто и шамфъстък е допълнена от спумата от риба треска. Чипсът от уасаби пък е нотката на необикновеното и пикантното. Пастата е перфектният пример за удоволствие, комбиниращо вкус и аромат.

ъгъла на ул. „Шипка” и „Асен Златаров” 24
0895 500 606
 
 

Освен със забележителна гледка, успяваща да събере в погледа ти цяла София, The View впечатлява със сезонните акценти върху свежите и пресни продук­ти, превърнати в ястия, които трудно могат да се открият на друго място – риба треска със сос от шамфъстък, салата „Гравлакс“ с домашно маринована сьомга и листа от фелд, свежо телешко бонфиле „Бисмарк“ с чипс от полента, бургер с кейк от скариди и фино нарязан октопод в стил Карпачо. Тhe View e единственото място, където можеш да опиташ първи четири нови вина от портфолиото на Аугео Фемили Естейт, допълващи по изключителен начин ястията, излизащи изпод ръцете на шеф Калоян Добрев, главен готвач а ла карт. Този месец той и колегата му Илиян Костов – главен готвач, отговарящ за закуските и обедното меню, заминават на специализация в училището за кулинарни изкуства в Париж Le Cordon Bleu с цел клиентите на ресторанта да се докоснат до нови шедьоври.

бул. „Витоша“ 89Б, Милениум център, ет. 24
0889 724 124
 

КОСМОС

Познаваш „Космос“ като мястото, което запазва и преобръща традициите, а сега, в унисон с пролетните вълнения и под влиянието на българските обичаи създава една друга кулинарна галактика. В нея агнешкото по гергьовски танцува с дроб сарма и пюре от левурда, а агнешките момици пътуват светлинни години, за да се срещнат със сезонните гъби, салатата от синап и метличина. Всичко това в една междугалактическа симфония.

ул. „Лавеле” 19
0888 200 700
 

КРЪГ

Модерното градско бистро „Кръг“ ни изумява с авторската си кухня, предложенията на която винаги са приготвени с локални и чисти продукти. Като почитатели на балканските вкусове ни канят да посрещнем новия сезон със свежа гама от ястия и нова селекция вина. Препоръчваме ти да изкушиш небцето си с нещо извън рамките на обичайното и познатото – тунец, карамелизирано резене, зелен боб, рибен сос с малини.

ул. „Шейново” 4А
02 992 5543
 
 

ПЕЙ СЪРЦЕ

В „Пей сърце“ ни радват с авторски прочит на кулинарни класики и страхотна обстановка. За пролетта тук са ни подготвили чисто ново меню с разнообразни салати, свежи зеленчуци и средиземноморски акцент от пресни рибни предложения, плюс невероятни пресни миди. Ако пък искаш да завършиш подобаващо гурме разходката, заложи на десерта им с млечен мус, пресни плодове, ядливи цветя, трохи от ленени бисквити, стафиди и орехи.

ул. „Георги Софийски” 32
0886 143 574
 
 
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *