5 събития, с които кратката работна седмица да мине още по-бързо

Практична селекция на събитията тази седмица

0 коментара Сподели:

Уви, дългият уикенд и всичките му блаженства вече свършиха. Ако само мисълта за ранното ставане, блъсканицата в метрото и нацупения колега в офиса са достатъчни да развалят спокойствието, което с мъка гради 3 дни, не бой се! Подготвили сме ти поредица от събития, с които да приемеш по-лесно работната седмица. Няма да усетиш кога е дошъл петък!

 ИЗОБРАЖЕНИЕТО ВЕЧЕ НЕ Е НАЛИЧНО

Замислял ли си се колко изображения минават пред очите ти всеки ден? А колко често отделяш време, за да ги разгледаш обстойно и истински да разбереш какво всъщност виждаш? Със сигурност времето, прекарано в мрежата, и огромното количество визуална информация, която непрестанно ни залива, е сериозно изпитание за изобразителното изкуство днес. Именно с тази тематика ще се занимае изложбата „Изображението вече не е налично“, която ще бъде открита в три последователни дни в три галерии в София. Куратор е Весела Ножарова, а подкрепа осъществява наградата за съвременно изкуство „Гауденц Б. Руф”.
Кога: 2, 3 и 4 май, вторник – четвъртък, от 18:00 ч.
Къде: Галерия „Васка Емануилова“, бул. „Янко Сакъзов“ №15; Галерия ИСИ, бул. „Васил Левски“ №134; Галерия Credo Bonum, ул. „Славянска“ №2, вход от ул. „Бенковска“;
Вход: Свободен

SECRET L'AVENTURA – ГУРМЕ ТЕАТЪР

Всяка вечер в продължение на 2 месеца само по 14 души ще имат възможността да опитат 24-степенно меню в компанията на професионални балетисти, актьори и музиканти. Secret L’aventura е гурме театър, а какво точно означава това, ще ни покажат Chef Petrov и неговият екип от 40 души. Ресторантът ще се преобрази в шест сцени от Испания през XVII век, вдъхновени от епохата на Дон Кихот и неговата Дулсинея. Наистина не знаем какво да очакваме, защото подобно нещо не е правено никъде, но любопитството ни определено е разпалено.
Кога: от 2 май, от 20:00 до 23:00 ч.
Къде: Secret by Chef Petrov, бул. „Цар Освободител“ №12
Вход: След запитване и резервация на chefpetrov@mail.bg

МЕСЕЦ НА ТЕАТЪРА – CLOSING PARTY

Ето че зад гърба ни е още едно издание на „Месец на театъра“, като този път броят на участващите театри е дори по-голям от миналогодишния. Фактът, че културните събития в столицата не спират да се множат, си струва да се отпразнува. Точно по тази причина те чакаме в Club Alcohol, където ще станат ясни победителите от конкурса за есе на тема „Ролята на зрителя в театъра днес“. Ако пък си посетил поне две постановки в два различни театъра, участващи в инициативата, носи си билетите, защото организаторите ще ти ги сменят с чисто нови, при това за представление по твой избор.
Кога: 4 май, четвъртък, 20:00 ч.
Къде: Club Alcohol, пл. „Петко Р. Славейков“ №4
Вход: Свободен

АКАДЕМИЯ ЗА ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ: MY (EYES) LAND

Събитието ще те срещне с фотографа Симеон Патарозлиев, който хваща автобус 54 до последната му спирка и от там започва пътешествието си до Исландия. Той изминава 9700 км на автостоп, живее с по 14 лв. на ден, спи предимно под открито небе и осъзнава какво му трябва на човек, за да бъде щастлив. Оказва се, че не много.
Кога: 4 май, четвъртък, 19:00 – 20:30 ч.
Къде: SOHO Sofia, ул. „Искър“ №4
Вход: 4 лв. с предварително записване

ЦАРЕТЕ НА МАГИЯТА ОТБЛИЗО – QUICK HANDS PROJECT

Quick Hands Project са група момчета, които, накратко казано, създават магия. Или поне са достатъчно добри, за да те накарат да повярваш в това. Всъщност те са и единствената магична организация в страната, член на International Brotherhood of Magicians. Така че, ако искаш лично да провериш колко бързи са наистина ръцете им, ще трябва да се отбиеш до Studio 5 този четвъртък. Предупреждаваме, че има голям шанс да видиш гаджето, разрязано на две, но пък по-оригинална идея за среща – здраве му кажи!
Кога: 4 май; четвъртък, 21:30 ч.
Къде: Studio 5, НДК, пл. „България“ №1, вход A3
Вход: 13 лв.

Виж и креативната селекция на събитията тази седмица.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *